• Leerdam Sport kwam in de kwartfinale net tekort tegen finalist Woudrichem.
• Leerdam Sport kwam in de kwartfinale net tekort tegen finalist Woudrichem. Foto: DBRN Fotografie

Unitas terechte winnaar Proxsys Cup

regio • Het eerste zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup is gewonnen door Unitas. De Gorinchemse ploeg rekende in de finale met 4-2 af met Woudrichem.

De finale vormde de bekroning op twee weken prachtig zaalvoetbal in De Oosterbliek. LRC en Leerdam Sport werden uitgeschakeld in de kwartfinales. Beide duels kenden een sensationeel verloop. Leerdam Sport trof in de kwartfinale Woudrichem. Na 10 minuten keken de Leerdammers al tegen een 2-0 achterstand aan, nog voor rust werd dat recht getrokken. Youssef Boudou zorgde voor de aansluiting, waarna Yoni Sahertian voor de 2-2 zorgde. Na rust volgde een kraker van jewelste die werd ingeleid door de 3-2 van Leerdam Sport. Boudou zorgde met zijn tweede van de avond en zijn zesde van het toernooi voor een van de mooiste goals van het toernooi. Leerdam Sport kon maar 20 seconden van de voorsprong genieten. Toen was het Danny Schaap die alweer de 3-3 op het scorebord zette. De spanning steeg tot ongekende hoogte en Woudrichem moest vol aan de bak toen Eloys Tapirima de Leerdammers op 4-3 bracht. Woerkums topscorer Tim Saaman zorgde met een gortdroge knal voor de late gelijkmaker: 4-4. Pal voor tijd zorgde dezelfde speler voor de beslissing in het zinderende duel: 4-5. "Door miscommunicatie vergaten we de overtalsituatie uit te buiten. Bovendien maakten we de kansen niet af", treurde speler-coach Sahertian.

LRC ging met 3-1 onderuit tegen Unitas. Voor rust vlogen de vonken er niet bepaald van af: het aantal grote kansen was op één hand te tellen. Alleen Rida Assaban wist aan de Leerdamse aandacht te ontsnappen: 0-1. In de tweede helft was het wéér wachten op spektakel. Dat kwam pas nadat Mohamed Boukrouche Dylan Verschoor neerhaalde en daar een gele kaart voor kreeg. Verschoor kwam zowel bij de vrije trap als bij een moment daarna een teenlengte tekort om de 1-1 te noteren, maar drie keer is scheepsrecht. Na zes minuten zag de LRC-er zijn poging alsnog tegen de touwen belanden: 1-1. Wat volgde was een tactisch schaakspel, zodat een verlenging van tweemaal vijf minuten uitsluitsel moest brengen. Daarin velden Maxim Kivaka en Fabian van Horssen het vonnis: 3-1. Mounir El Ouazizi stond na afloop beteuterd te kijken. "Een terechte nederlaag, met twee sterke blokken heeft Unitas een goed team. Wij waren vandaag niet optimaal. Zowel Ricardo Papilya als ik lagen de afgelopen dagen met koorts in bed. Ik was al kapot tijdens de wedstrijd, dan red je het niet in de verlenging."