• Wilhelmina in actie tijdens het Lingewaalconcert, afgelopen zomer.
• Wilhelmina in actie tijdens het Lingewaalconcert, afgelopen zomer. Foto: aangeleverd

Wilhelmina houdt muziekbraderie

herwijnen • Muziekvereniging Wilhelmina houdt zaterdag 14 januari een muziekbraderie. Doel is meer mensen enthousiast maken om een instrument te (leren) bespelen.

De muziekbraderie heeft de vorm van een inloopmiddag. Tussen 14:00 en 16:00 uur is iedereen die nieuwsgierig is naar de vereniging, welkom in dorpshuis De Poort. Uiteraard wordt er muziek gemaakt. Ook krijgen bezoekers de kans om alvast eens een instrument in handen te houden en geven de leden uitleg. Er is informatie over het lidmaatschap en de muzieklessen. Muziekvereniging Wilhelmina hoopt op die manier nieuwe mensen op het idee te brengen om lid te worden. Nieuwe aanwas is nodig om de club ook in de toekomst zo levendig te houden als die nu is. Zowel mensen die al eens in een orkest hebben gespeeld als complete beginners zijn van harte welkom.

De fanfare heeft diverse leden die op latere leeftijd zijn aangehaakt. Marja de Man (50) is één van hen. "Als kind had ik blokfluit gespeeld en later gitaar. Toen mijn zoon zeven jaar geleden op muziekles zat bij Wilhelmina hielp ik hem bij het oefenen thuis. Ik dacht, dat wil ik ook." Marja begon zoals elk nieuw lid met individuele lessen. Na een half jaar stroomde ze in bij de fanfare. "Ik vond het geweldig! Wat een muziek; om daar tussen te mogen zitten. Het eerste stuk was de Radetzky-mars. Alle muzikanten waren al aan het eind van de notenbalk en toen had ik nog maar een paar noten gespeeld. Ik heb die eerste keer alleen maar zitten lachen, ik kon er niets mee in dat tempo." Maar Marja hield vol. "Ik denk niet dat het als volwassene lastiger is om een instrument te leren bespelen dan als kind. Het duurt wel een even voordat je een ervaren speler bent, ongeacht je leeftijd. Maar het leuke is dat ik jaar op jaar kan zeggen dat het me gemakkelijker af gaat."

Belangstellenden die zaterdag 14 januari niet kunnen komen, kunnen contact opnemen met voorzitter Gea van Os-de Jongh via 06-51988540.


q facebook.com/wilhelminaherwijnen