Vrijwilligersprijzen uitgereikt in Neerijnen

neerijnen • Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Neerijnen heeft burgemeester Harry de Vries de Vrijwilligersprijzen 2016 uitgereikt aan respectievelijk Corry van Wijk uit Waardenburg (categorie individueel) en aan de Dorpsbelangenvereniging Hellouw (categorie organisaties).

Sinds enkele jaren wordt in Neerijnen de Vrijwilligersprijs uitgereikt aan die vrijwilliger die zich bovenmatig inzet voor de regio. Daarbij wordt gekeken naar welke vrijwillige taken hij of zij uitvoert en welke toegevoegde waarde dat heeft voor de Neerijnense samenleving. Dit keer is daar voor het eerst de categorieën organisaties aan toegevoegd, er was ook een categorie vrijwilliger jonger dan zestien jaar, maar daar zijn geen mensen voor voorgedragen Inwoners van Neerijnen kregen namelijk de mogelijkheid individuele kandidaten of verenigingen voor te dragen. In de categorie individueel waren genomineerd: Diana van Doesburg uit Haaften, Cees van der Pol uit Heesselt, Ties de Jong uit Opijnen, Wim den Boestert uit Opijnen, Angela van de Koppel uit Opijnen, André van Geijn uit Varik, Corry van Wijk uit Waardenburg, Rien Wijtmans uit Haaften, Miranda van Leeuwen uit Ophemert en Joop Akkermans uit Varik. En in de categorie organisaties werden voorgedragen: Vrijwilligersorganisatie Varik/ Heesselt verbonden aan de protestante kerk (Varik/ Heesselt), stichting Zestig Plus Soos (Ophemert), Dorpsbelangenvereniging Hellouw, stichting Kerk Heesselt (Heesselt) en stichting Halloween and More (Tuil).

Corry van Wijk won de individuele prijs, bestaande uit een fraai glazen kunstwerk en een giftcard ter waarde van honderdvijftig euro, omdat zij zich wekelijks tussen de vijf en tien uur inzet voor onder andere SamenLoop voor Hoop Neerijnen, Welzijn Neerijnen, winkelcommissie COOP Waardenburg en als organisator van de collecte voor het Beatrixfonds en als collectant voor het Reumafonds. Dorpsbelangvereniging Hellouw ontving de prijs, een geldprijs van 250 euro te besteden aan het project, voor hun onophoudelijk werk als belangenbehartiger voor veiligheid en leefbaarheid voor het dorp Hellouw.

Joop Akkermans uit Varik ontving de zogenaamde Gouden Grijper omdat hij wekelijks het zwerfafval in de uiterwaarden opruimt.