• De HaarsGroep haalde onlangs diverse projecten binnen.
• De HaarsGroep haalde onlangs diverse projecten binnen. Foto: Aangeleverd

Forse uitbreiding voor de HaarsGroep

gorinchem • De HaarsGroep in Gorinchem begint het jaar met diverse nieuwe projecten in Gelderland, de Drechtsteden, Hardinxveld-Giessendam en Capelle aan den IJssel. Het betekent een forse groei voor het vervoersbedrijf.

En dat is goed nieuws na het wegvallen van een groot project, eind vorig jaar. "Per saldo maken we een periode van groei door, maar dat neemt niet weg dat het verlies van de MolenHopper op ons bedrijf grote impact heeft gehad', blikt Noël Houweling, directeur bij de HaarsGroep, terug. "We zijn daarom blij dat we deze nieuwe projecten hebben binnengehaald. De opdrachten voor de regio Gelderland, de Drechtsteden, Capelle aan den IJssel en Hardinxveld-Giessendam betekenen dat er in die gebieden ruim vijftig nieuwe medewerkers geworven zijn. Ook het wagenpark is met twintig nieuwe taxibussen en een achttal nieuwe rolstoelbussen uitgebreid."

In Gelderland gaat het om de Regiotaxi, vergelijkbaar met de MolenHopper in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. "We verzorgen dit vervoer al twee jaar, maar de regie ging over van de provincie naar de gemeente. Bij de nieuwe verdeling hebben we een groter aandeel gekregen." Vanaf februari verzorgt de HaarsGroep in de Drechtsteden het vervoer via de Drechthopper. "Daar zijn we hofleverancier", glimlacht Noël Houweling. "Ook in Hardinxveld-Giessendam gaan we het vervoer met de HaGiHopper uitvoeren. Deze gemeente maakte deel uit van de MolenHopper, maar heeft, mede omdat zij tevreden waren over onze werkwijze, wel besloten met ons door te gaan."

Last but not least: in Dordrecht wordt het AWBZ-vervoer via Stroomlijn, deels al in handen van de Haarsgroep, verder uitgebreid. Met 275 medewerkers en ruim 200 taxi's en taxibussen behoort de HaarsGroep inmiddels tot een van de grotere spelers op de markt. "Juist die schaalgrootte biedt ons de mogelijkheid om onze missie 'zeer goed' waar te maken. Het predicaat 'zeer goed' gaan we voeren als motto voor alle vormen van personenvervoer. We streven ernaar om in het gebied tussen Rotterdam, Breda, Utrecht en Tiel, dé personenvervoerder van Midden Nederland te zijn. Met regulier taxivervoer, zorgvervoer, leerlingenvervoer, groepsvervoer, VIP-vervoer, touringcarvervoer en rouwvervoer biedt de HaarsGroep alle mogelijke vormen van personenvervoer aan."

De regels en voorwaarden rond zittend ziekenvervoer zijn per 1 januari 2017 aangepast. De HaarsGroep rijdt als lid van DVG (De Vier Gewesten) deze vorm van personenvervoer voor VGZ en voor bijna alle andere zorgverzekeraars. Mensen die VGZ verzekerd zijn kunnen via DVG hun ritten boeken en zullen dan een taxi van de HaarsGroep voor de deur zien verschijnen.