Burgeravonden over fusie GNL

regio • De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben in januari en februari een reeks burgeravonden gepland over de op handen zijnde fusie.

Tijdens deze avonden kunnen bewoners aangeven wat zij qua dienstverlening belangrijk vinden in een nieuwe gemeente. Ook het behoud van identiteit en leefbaarheid in de kernen komt aan bod. De gemeenten leggen tijdens de avonden vijf stellingen aan de aanwezigen voor: 1) Bouwen aan 26 nóg krachtigere kernen vraagt om één sterk gemeentebestuur; 2) Bouwen aan een krachtige kern kunnen inwoners, ondernemers en instellingen prima zelf. De gemeente hoeft alleen maar te faciliteren; 3) 'De gemeente' die inwoners centraal stelt moet meer uit het gemeentehuis komen en zich zichtbaarder in de kernen begeven; 4) Verbindend, Duurzaam en Groen dat zijn dé drie termen die de nieuwe GNL-gemeente kenmerken; 5) Drie gemeenten? Eén gemeente? Het maakt me niets uit. Mijn kern moet mijn kern blijven; 6) Een sterke gemeente kenmerkt zich door....

De eerste burgeravonden vinden dinsdagavond 10 januari plaats in respectievelijk Vuren en Buurmalsen. De laatste vinden plaats op woensdag 1 februari in Est en Tuil. Een volledig overzicht is op de site te vinden.


q www.fusiegnl.nl