• De Raadsliedenbuurt in Leerdam.
• De Raadsliedenbuurt in Leerdam. Foto: aangeleverd

LEKSTEDE draagt woningen over

leerdam • LEKSTEDEwonen heeft donderdag tachtig huurwoningen in Leerdam overgedragen aan KleurrijkWonen. LEKSTEDEwonen heeft de woningen in de Raadsliedenbuurt tussen 2010 en 2012 gebouwd en sindsdien verzorgt KleurrijkWonen het beheer en de verhuur. Bij de bouw ervan zijn afspraken gemaakt dat KleurrijkWonen de woningen later zou overnemen.

KleurrijkWonen heeft destijds gebruik gemaakt van de investeringsruimte van LEKSTEDEwonen om de nieuwbouw in de Raadsliedenbuurt te laten plaatsvinden. Van 2010 tot 2012 heeft LEKSTEDEwonen tachtig huurwoningen, 45 koopwoningen en één bedrijfsruimte gerealiseerd en Kleurrijk Wonen heeft daar twintig verandawoningen en zeven vrije sector kavels aan toegevoegd. Sinds de oplevering verzorgt KleurrijkWonen het beheer en de verhuur van de woningen. Bij de bouw zijn er ook afspraken gemaakt dat KleurrijkWonen in de toekomst de complexen zou overnemen. Die afspraak komt KleurrijkWonen nu na. De tachtig huurwoningen die LEKSTEDEwonen overdraagt (45 appartementen en 35 eengezinswoningen) zijn bestemd voor verschillende doelgroepen. De overgedragen bedrijfsruimte wordt verbouwd tot vier appartementen.

Voor de huurders verandert er dus - behalve de eigenaar - niets. De tachtig huurders zijn over de eigendomsoverdracht geïnformeerd. Tjapko van Dalen, directeur van KleurrijkWonen, is blij dat de woningen nu in eigendom komen. "Ze zijn uitstekend geschikt voor onze brede doelgroep in Leerdam. En ze liggen op een prima plek. Toen de Raadsliedenbuurt werd gebouwd hebben we de keuze gemaakt om de woningen niet zelf te bouwen. We waren blij dat LEKSTEDEwonen ons toen heeft geholpen."

Ed de Groot, directeur van LEKSTEDEwonen: "Wij zijn blij dat wij deze huurwoningen hebben kunnen realiseren en zo gedurende een aantal jaar een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de volkshuisvesting in Leerdam. Met deze verkoop hebben we de eerdere afgesproken samenwerking over dit complex in de Raadsliedenbuurt ingevuld. Na deze overdracht hebben wij in Leerdam nog ons complex 'De Poort van West' aan het Meesplein, dat KleurrijkWonen blijft beheren voor LEKSTEDEwonen."