Startavond over Klompenpad bij Beesd

beesd • Beesd voor elkaar organiseert dinsdag 10 januari een startavond over het eventueel ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Beesd.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Geldermalsen willen samen met inwoners van Beesd en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Een Klompenpad dus. In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels bijna honderd Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht.

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken.

Op de startavond in Beesd wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De startavond vindt plaats om 20:00 uur in Het Klokhuis. Inloop met koffie en thee is vanaf 19:45 uur.