• Aan de hand van Mounir El Ouazzi nam LRC revanche op Heukelum.
• Aan de hand van Mounir El Ouazzi nam LRC revanche op Heukelum. Foto: Rick den Besten

LRC Leerdam neemt revanche op Heukelum

leerdam • LRC draait goed in de Proxsys Cup die wordt afgewerkt in De Oosterbliek in Gorinchem. Door twee overwinningen staan de Leerdammers op de rand van de kwartfinales.

Ook Leerdam Sport komt prima voor de dag en had – afgelopen maandag - nog kans op plaatsing voor de volgende ronde. Heukelum had daar nog een theoretische kans op; Vuren, Herovina, Asperen en SVS'65 zijn uitgeschakeld. Misschien wel het mooiste affiche van de groepsfase stond vrijdag op het programma: Heukelum-LRC, de finale van vorig jaar in de toenmalige Proxsys Champions Cup. Toen won Heukelum verrassend met 2-3. Ook vrijdagavond begon Heukelum voortvarend. Ondanks een absentie- en blessuregolf, waardoor zelfs doelman Yourik van 't Pad als veldspeler werd ingezet, zorgde Semih Kaplan voor de 1-0 voor Heukelum. Lang konden de Heukelumers niet genieten van die voorsprong. Waar Heukelum-speler Joel Papilaja afwezig was, liet zijn broer en LRC'er Ricardo zich nadrukkelijk wél zien. Hij zorgde op aangeven van Mounir El Ouazizi voor de gelijkmaker. Vier minuten later herhaalde El Ouazizi dat kunstje, dit keer met een doelpunt van Dylan Verschoor: 1-2. Het publiek was in de eerste helft de grote winnaar. Kansen gingen over en weer en beide ploegen maakten er een leuke pot van. Tim Schwebke (Heukelum) zag zijn vrije trap van de lijn gehaald worden, terwijl Thomas Heideman (LRC) de onderkant van de lat trof. Lars van Honk trof eveneens onderkant lat, maar zijn kanonskogel viel wél achter de lijn binnen en daarmee noteerde de matchwinner van vorig jaar een parel van een goal. Die 2-2 haalde de rust niet, want Gio Sihasale kon vrij binnenschieten: 2-3. Zo leuk als de eerste helft was, zo traag kwam de tweede helft op gang. Pas bij de gele kaart van Rick van Loo wist Heukelum een gaatje te vinden in de Leerdamse defensie. Tim Verdier zette de Oosterbliek op zijn kop door de gelijkmaker te noteren. Daarmee was de man-meer-situatie voor Heukelum ten einde en ging LRC op jacht naar de drie punten. Dat lukte: met nog drie minuten op de klok zorgde Heideman voor 3-4. Het verzet was daarmee gebroken en via een schitterende goal van Sihasale en het slotakkoord van Mounir El Ouazizi werd het uiteindelijk 3-6. LRC boekte zo een revanche voor de verloren finale van vorig jaar en zette een reuzenstap naar de kwartfinale. Voor Heukelum wordt de volgende ronde een lastiger verhaal.

Leerdam Sport won met 4-3 van Herovina en verpletterde Brakel met 8-0. Daarmee staan de rood-witten mét GJS eerste in de poule. Dinsdag moest het onderlinge duel de beslissing brengen; een lastige klus voor de Leerdammers, omdat GJS de eerste duels met 13-3 en 11-0 won. De nummers een van elke poule en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de kwartfinales op 5 januari. Vrijdag en zaterdag volgen de (halve) finales.