• Pepijn Meeuws en Emile Visser.
• Pepijn Meeuws en Emile Visser. Foto: Ben Deiman

Celloconcert voor kinderen in De Pluk

geldermalsen • Cellisten Pepijn Meeuws en Emile Visser geven zaterdag 11 februari hun concert (6+) 'Cello, Cello, ma non troppo!' kinderen en hun ouders hun liefde voor het gevoelige snaarinstrument bij. Emile en Pepijn zijn dikke vrienden.

Ze spelen allebei cello en kennen elkaar al heel lang, maar samen op een podium is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat heeft die oude cello allemaal meegemaakt? Zit Pepijn nou alweer stiekem goocheltrucs te doen en hoe klinkt het als hij op een zaag speelt? Rondom hun zeer oude cello's ontdekken Pepijn en Emile allerlei wonderbaarlijke zaken.

In 'Cello, Cello, ma non troppo!' spelen Pepijn en Emile prachtige muziek van onder anderen Edvard Grieg, Jean Barrière, Astor Piazolla, Henry Purcell en Oene van Geel, en wisselen ze hun cellospel af met grappige intermezzo's. Pepijn Meeuws maakte eerder de succesvolle kindervoorstellingen 'De Suleika's' en 'Mysterie van de Gevoelige Snaar' met Trio Suleika. Daarnaast speelt de in Deil woonachtige cellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Emile Visser is tweede solocellist bij het Metropole Orkest en maakt deel uit van het Zapp Strijkkwartet. De voorstelling is geregisseerd door Jochem Stavenuiter, mede-oprichter en speler bij de mimetheatergroep Bambie.

Het concert begint om 15:30 uur in De Pluk in Geldermalsen. Entree voor volwassenen is vijftien euro, kinderen tot twaalf jaar betalen 7,50 euro. Reserveren kan via reserveringen@muziekopdedijk.nl of telefonisch via 06-40485804.


q www.muziekopdedijk.nl