Nummer voor alle zorgvragen

regio • Vanaf maandag 2 januari kunnen inwoners van de gemeenten Leerdam en Zederik voor al hun hulp- en ondersteuningsvragen bellen naar 0800-5016, het telefoonnummer van het Sociaal Loket.

De medewerkers van het Sociaal Loket helpen inwoners verder door informatie en advies te geven over de juiste hulp of ondersteuning. Zij vertellen, indien nodig, ook bij welke andere instanties zij met hun hulpvragen terecht kunnen. Vragen over bijvoorbeeld vormen van (huishoudelijke) ondersteuning, hulp of begeleiding of het aanvragen van hulpmiddelen of woningaanpassingen worden direct beantwoord door de loketmedewerker.

Samen met de inwoner maakt de loketmedewerker een inschatting hoe zij het beste geholpen kunnen en willen worden. Bij meer complexe vragen wordt direct een afspraak ingepland met een medewerker van het Sociaal Team.

Wmo-loket

Tot eind december konden inwoners voor specifieke vragen terecht bij het Wmo-loket, het Sociaal Team en het Jeugdteam. Inwoners kunnen vanaf 2 januari 2017 voor alle bovenstaande onderwerpen terecht bij het Sociaal Loket.
Inwoners kunnen ook online op www.zorgvragenleerdam.nl een antwoord vinden op een zorgvraag. Hierop staan veelgestelde vragen, antwoorden en de juiste instanties om daarbij te helpen.

Het Sociaal Loket is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur bereikbaar. Inwoners kunnen even-eens hun vragen mailen naar sociaalloket@leerdam.nl en sociaalloket@zederik.nl.


q www.zorgvragenleerdam.nl