• Anny van Horsen van praktijk Leefstijl Natuurlijk.
• Anny van Horsen van praktijk Leefstijl Natuurlijk. Foto: aangeleverd

Nieuw in de regio: Leefstijl Natuurlijk

regio • Mensen van hun gezondheidsklachten afhelpen door het tegen het licht houden van hun leefstijl. Dat doet orthomoleculair therapeut Anny van Horsen met haar praktijk Leefstijl Natuurlijk.

Toen Anny van Horsen jaren geleden naast haar toenmalige baan als salaris- administrateur besloot om een nieuwe studie te doen, kreeg ze last van verschillende lichamelijke klachten, zoals slaapproblemen en darmklachten. Bovendien was ze altijd moe. Ze besloot na een tip van een vriendin hulp te gaan zoeken bij een orthomoleculair therapeut. De resultaten waren boven verwachting: de klachten verdwenen en Anny kreeg energie voor tien. "De orthomoleculaire gezondheidsleer heeft me vanaf dat moment niet meer losgelaten." Anny besloot te stoppen met haar huidige studie en begon meteen met de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Nadat ze haar diploma haalde, ging ook haar grootste wens in vervulling: het starten van een eigen praktijk met als doel andere mensen van hun klachten af te helpen. Anny legt uit: "Door onze huidige leefstijl lopen we een verhoogd risico op allerlei ziekten. We bewegen te weinig, eten verkeerde voeding en hebben te maken met veel stress. De combinatie van deze factoren levert vage klachten en zelfs chronische ziekten op. Ik weet zelf hoe het is om geen energie te hebben, wat het betekent om doodmoe thuis te komen uit je werk of van school. Nu weet ik dat orthomoleculaire therapie kan helpen om hier van af te komen. Door onze leefstijl aan te passen kunnen we deze klachten voorkomen en zelfs verhelpen."

De therapie, of eigenlijk leefstijl, is bij veel klachten inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan gewichtsbeheersing, diabetes, candida (schimmelinfectie), darmproblemen, PMS, overgangsklachten, hoofdpijn en allergieën. Leefstijl Natuurlijk kent twee werkgebieden. Naast de vestiging in Drenthe werkt Anny ambulant vanuit Gorinchem: de consulten vinden bij de cliënten thuis plaats. Leefstijl Natuurlijk houdt regelmatig een gratis inloopspreekuur voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via info@leefstijlnatuurlijk.nl.


q www.leefstijlnatuurlijk.nl