• Advocaten Heleen Peters en Cees van de Sanden.
• Advocaten Heleen Peters en Cees van de Sanden. Foto: Dick Aanen

Advocaten vestigen zich in Vianen

vianen • Bestuursrecht advocaat Cees van de Sanden en strafrecht-advocaat Heleen Peters vormen sinds 1 november één advocatenkantoor. Ze hebben gekozen voor vestigingen in Amsterdam en Vianen.

Van de Sanden en Peters hebben een jarenlange ervaring op het brede terrein van het bestuurs- en strafrecht. Van de Sanden: "Ik behandel zaken die te maken hebben met overheidsbesluiten. Denk bijvoorbeeld aan bestemmingsplannen, omgevings-, milieu- en bouwvergunning, boetes en handhaving. Maar je kunt ook denken aan gemeentelijke fusies of de openstelling van winkels op zondag. Twee onderwerpen die momenteel in Vianen erg actueel zijn." Heleen Peters: "Wij hebben bewust gekozen voor Vianen als vestigingsplaats. Het is mooi centraal gelegen, met veel bedrijvigheid. En het is ook een plek waar nog geen advocaat was gevestigd." Van de Sanden en Peters vinden het belangrijk om laagdrempelig en bereikbaar te zijn. Peters: "We zijn niet van die hotemetoten-advocaten. Voor mensen en bedrijven in Vianen is het belangrijk dat er nu voor hen een advocaat om de hoek is."

Gezondheidsrecht

Van de Sanden en Peters hebben een speciale interesse voor gezondheids- en privacyrecht. Van de Sanden: "Overheden hebben er steeds meer een handje van om bedrijven niet alleen een boete of dwangsom op te leggen, maar ook naar buiten te treden als er een fout is begaan: naming and shaming. Bedrijven worden aan de schandpaal genageld en dat gebeurt in toenemende mate voordat de rechter een oordeel heeft kunnen vellen. Later blijkt vaak dat de bedrijven helemaal niet schuldig zijn, maar dan is het leed al geschied."

Van de Sanden boekte dit jaar een mooi succes, toen de rechtbank in Rotterdam het bedrijf Google veroordeelde tot het verwijderen van (belastende) zoekresultaten van een klant. "De rechter oordeelde dat het recht op privacy in principe zwaarder weegt dan de vrijheid van meningsuiting en het commerciële belang van Google. Een mooie overwinning voor de privacy."

Incidenten

Peters: "Waar ik me druk om maak is dat politie en justitie zich steeds vaker gaan bemoeien met incidenten in een verder smetteloze carrière van werkers in de gezondheidszorg. Ik vind dat deze zaken thuishoren in het tuchtrecht en niet in het strafrecht. Omdat ik er nog steeds van overtuigd ben dat artsen 's morgens met slechts één instelling naar hun werk gaan, namelijk om levens te redden. Een onderzoek door politie of justitie kan desastreus zijn voor je verdere carrière."

Het adres van de Viaanse vestiging van Van de Sanden & Peters Advocaten is Lange Dreef 11.


q www.vandesandenpetersadvocaten.nl