Eerste zege voor waterpoloërs

andel • De waterpoloërs van ZVDO'74 hebben zaterdag in de laatste wedstrijd van 2017 de eerste seizoenszege geboekt. Op bezoek in Eindhoven werd Aegir met 5-7 verslagen. In de eerste periode hielden de heren van ZVDO het tempo hoog, en al snel wist Arie Stuij uit een contra-aanval de wedstrijd open te breken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Aegir kon in het begin niet goed mee komen met het tempo van ZVDO '74, en zodoende stond het aan het einde van de eerste periode 0-3 voor de mannen uit Andel. Aegir kwam de tweede periode beter in de wedstrijd, en maakte hun eerste doelpunt. Vroeg in de derde periode maakte Aegir twee doelpunten, waardoor de stand op dat moment weer gelijk was. Vlak voor het einde van de derde periode wist ZVDO '74 nog kort achter elkaar twee doelpunten te maken, waardoor beide ploegen met een 3-5 voorsprong de laatste rust in gingen. Zowel Aegir als ZVDO kwamen nog tweemaal tot scoren, waarmee de eindstand op het bord stond. ZVDO hervat de competitie op zaterdag 13 januari. In een thuiswedstrijd is het eerste team van Hellas-Glana uit Sittard de tegenstander.


Jari Prins wint veldritcompetitie

hank • Jari Prins is eerste geworden in het eindklassement van de WBVC veldritcompetitie. De veldrijder uit Hank die onderdeel uitmaakt van team De Jonge Renner uit Oosterhout slaagde daarin bij de laatste wedstrijd. Op een fraai, maar blubberig parkoers in Rijsberg, dat om en door een manege liep, werden de laatste punten verdeeld. De broers Jari en Lars Prins reden beide een sterke wedstrijd. Jari had een kopstart en ging er als een raket vandoor. Zijn grote concurrent Axel Roks uit Sint Willebrord zat meteen in zijn wiel en zo doken ze een bosstrook in. Toen ze eruit kwamen had Jari zijn concurrent gelost en meteen een gat geslagen. Door een foutje op de loopbrug kwam Roks nog een keer wat dichterbij maar daarna liep Jari alleen nog maar verder uit. Uiteindelijk kwam Jari zegevierend over de streep en won hij zijn negende wedstrijd en daarmee ook het eindklassement. Lars startte op de vijfde rij, maar reed gestaag naar voren. Hij werd zeventiende van de bijna veertig renners en daarmee achttiende in het eindklassement.


Eerste seizoenszege Team Stehmann

den haag/regio • Hij liet even op zich wachten, maar zaterdag was er dan toch de eerste overwinning van het seizoen voor Team Stehmann. Jesse Vriend sprintte in Den Haag op overtuigende wijze naar zijn allereerste zege in het beloftepeloton en het witte jongerenpak. Zonder de hulp van zijn teamgenoten was dat niet gelukt. In Den Haag moest Arjen van der Kieft de strijd tot zijn spijt vroegtijdig staken. Na 35 ronden stapte de rijder uit Wormerveer uit de wedstrijd. Hugo Heijnen, Roel van der Stelt en Robbert Mekelenkamp reden de volledige honderd ronden wel uit. Mekelenkamp, voorheen woonachtig in Almkerk, tegenwoordig Oostwold, eindigde als 48e. Van der Stelt finishte vlak voor hem. De rijder uit Genderen werd 47e. Heijnen beëindigde de wedstrijd met een plaats in de top-dertig. De 29e plaats viel de ervaren Boxmeerder ten deel. Zaterdag staat de thuisrace van Team Stehmann in Breda op het programma, wat eveneens de laatste wedstrijd van 2017 is. Het gehele team hoopt dan ook op veel support wanneer zij op de Optisport Kunstijsbaan met man en macht het witte jongerenpak gaan verdedigen.