Uitslagen voetbalweekend

regio • Zeven wedstrijden door evenzoveel clubs uit het Land van Heusden en Altena werden op zaterdag 16 december, met wisselend succes, afgewerkt. Kozakken Boys won in de Tweede Divisie met 2-1 van FC Lienden en boekte daarmee de vierde opeenvolgende zege. Hoofdklasser Achilles Veen speelde thuis tegen Rijsoord met 1-1 gelijk. Eersteklasser GRC'14 ging op eigen veld hard onderuit. Sliedrecht was met 1-4 te sterk voor de Giessen Rijswijk Combinatie. Almkerk, koploper in 2F, won nipt met 0-1 op bezoek bij Drechtstreek. In diezelfde afdeling rekende Woudrichem met 5-2 af met Tricht en won Wilhelmina'26 op bezoek bij SV Meerkerk met 0-1. Tenslotte de derde klasse waarin Altena met 5-0 uithaalde bij Olympia'60 in Dongen. De derdeklasseduels NOAD'32-Sleeuwijk en GDC-Sparta'30 werden afgelast.

De drie zondagclubs uit het Land van Heusden en Altena kwamen afgelopen weekend niet in actie. Irene-Be Ready, Raamsdonk-Dussense Boys en Viola-HHC'09 werden allen afgelast.


Jakko Sport Topscorersbokaal

regio • Bij het begin van de winterstop kunnen wij de balans in het klassement om de Jakko Sport Topscorersbokaal opmaken. Robin van den Noort kwam vanuit Oosterhout naar Be Ready en de vierdeklasser heeft een goudhaantje binnengehaald. Hij staat op achttien treffers en weet achter hem twee kanonnen van hoog niveau. Ahmed el Azzouti en Sen Aerts scoorden beiden en staan op zes goals achterstand wel knap op twaalf treffers. Regerend bekerhouder André Segeren staat op elf doelpunten. Schutter van de week is Tim Saaman met drie goals voor Woudrichem tegen Tricht.

Achttien doelpunten: Robin van den Noort (Be Ready), Twaalf: Sen Aerts (Achilles Veen), Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys), Elf: André Segeren (Dussense Boys), Tien: Nick Linnenbank (Wilhelmina'26).

Kontakt Cup

Almkerk pakte de volle drie punten in de strijd om de Kontakt Cup en gaat als leider het nieuwe jaar in. Voor een volledig overzicht van de klassementen zie www.regio-voetbal.nl.