Controle van 'verwonderpanden'

oudheusden • De gemeente Heusden, de politie en de Belastingdienst controleerden vorige week zogenaamde 'verwonderpanden' in Oudheusden. Dit zijn woningen of bedrijfspanden, waarbij het vermoeden bestaat dat er iets niet in de haak is. Door de panden te bezoeken, kan worden vastgesteld of uitgesloten of het vermoeden klopt. Deze controle maakt deel uit van de gezamenlijke aanpak van de gemeente, de politie en andere overheden om het veiligheidsgevoel in de kern Oudheusden te vergroten.

De controle is naar tevredenheid verlopen. Een tiental adressen in Oudheusden zijn bezocht, waarbij het voornamelijk ging om mensen met financiële problemen of mensen die zelf of met hun bedrijf niet goed ingeschreven staan. Met de aanwezige bewoners is gesproken over hun situatie en waar nodig zijn afspraken gemaakt voor vervolggesprekken, contact met bewindvoerders of andere overheden. Op deze manier worden zij geholpen met het oplossen van hun financiële situatie of hun inschrijving in hun woonplaats. Tijdens de bezoeken haalden de politie en de gemeente ook feedback op over bijvoorbeeld de openbare ruimte en verkeersgedrag in de kern Oudheusden.


Hans Peet griffier gemeente Altena

altena • De heer Hans Peet is 19 december officieel benoemd als beoogd griffier voor de nieuwe gemeente Altena. Peet is 50 jaar en woont in Doesburg. Sinds 2011 is hij griffier van de gemeente Deventer. Daarvoor was hij van 2002 tot 2011 griffier van de gemeente Voorst, waar hij aan de wieg stond van het Voorster vergadermodel dat in veel gemeenten navolging kreeg. 2018 staat voor Peet in het teken van de verdere voorbereiding van de fusie, in het bijzonder voor de gemeenteraad. Ook zal hij de raadsgriffie, die de nieuwe gemeenteraad vanaf 1 januari 2019 ondersteunt, vorm gaan geven. Als op 1 januari 2019 de gemeente Altena een feit is, kan Hans Peet benoemd worden tot griffier van de nieuwe gemeente.