• Personages van Dickens komen in Drunen tot leven.
• Personages van Dickens komen in Drunen tot leven.

Sfeervol Dickensfestijn in Drunen

drunen • Een knisperend vuur, sfeervol licht van oude straatlantaarns, de geur van glühwein en het gezang van kerstliedjes. Zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 december is er het Dickensfestijn Drunen.

Dit weekend verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. Vele personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Christmas Carol Singers, dronkaards en deftige lieden. Gezellige koormuziek, lichtjes en vuurkorven completeren de sprookjesachtige sfeer.

Onvergetelijke beleving

Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstraat. Een spectaculaire roofvogelshow, stadsomroepers, oude ambachten en living statues zorgen voor een onvergetelijke beleving.

Lampionnenoptocht

Het Dickensfestijn Drunen gaat zaterdag om 17:00 uur van start met een lampionnenoptocht. Op en rond het Raadhuisplein kan er tijdens deze sfeervolle avond worden rondgeneusd tussen de cadeaus en bijzondere kerstartikelen op de sfeervolle kerstmarkt met meer dan 120 marktkramen.

Dickensparade

Op zondag is het gebied van de kerstmarkt verspreid en zijn de winkels geopend tussen 12:00 en 17:00 uur. De spectaculaire Dickensparade loopt door de straten.

In de Sint Lambertuskerk kan de kerststal bezocht worden en zijn er diverse optredens. En er is nog veel meer.

Wie de authentieke sfeer van Kerstmis wil proeven is zaterdag 16 december tussen 17:00 en 22:00 uur en zondag 17 december tussen 12:00 en 17:00 uur welkom bij het Dickensfestijn in Drunen.

De entree is gratis.


q www.dickensfestijndrunen.nl