Inloopmiddag voor senioren

wijk en aalburg • Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg, wordt vrijdag 29 december een inloopmiddag voor senioren gehouden. De middag start om 14:30 uur en op het programma staat een oudejaarsconference van Wim Kan. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee en een drankje.


'Borstvoeding, de beste start'

gorinchem • Rivas Zorggroep houdt woensdag 10 januari de informatiebijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start'. Aanstaande moeders én vaders krijgen tijdens de bijeenkomst meer informatie over (het geven van) borstvoeding. Deelname aan de informatiebijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start' is mogelijk na aanmelding via borstvoeding@rivas.nl. De bijeenkomst is van 19.45 tot 22.00 uur en vindt plaats tijdens het MamaCafé in de bibliotheek aan de Groenmarkt 1 in Gorinchem.


Expositie 'Kiem' door studenten

werkendam • Stichting Biesbosch MuseumEiland beschikt over een uitgebreide collectie die toont hoe mensen in de Biesbosch zich verhouden tot water en land. De bijzondere omgeving van de Biesbosch inspireerde ook dit jaar de derdejaarsstudenten van Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe). Dit leidde tot verrassende resultaten die van 15 december tot en met 28 januari te zien zijn in de expositie Kiem. Samen met het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) is het idee ontstaan contact te zoeken met het Brabantse kunstenonderwijs. Aan deze beginnende kunstenaars wordt de expositieruimte beschikbaar gesteld voor het tentoonstellen van werk, zodat zij kennismaken met het exposeren op locatie. De ArtCoDe-studenten bezochten in september het depot van het museum, verkenden de natuur en hebben twee maanden gewerkt aan hun concepten. Acht ArtCoDe-studenten hebben hun ontwerp hebben uitgewerkt: Fabiola de Graaf, Floor Staps, Celine Jacobs, Tyas D'Hont, Nina Horsting, Lydia Dommering, Marieke Smits en uitwisselingsstudent Karolina Olkowicz.

q www.biesboschmuseumeiland.nl