Knuste Stars

hank • Dit jaar gaan de Knuste Stars de jungle in. Een warm klimaat en dansende apen, dat past bij de middag voor jeugd. En omdat het vorig jaar zo goed is bevallen met twee categorieën, zijn er dit jaar zelfs voor drie categorieën. De organisatie zou het namelijk het leuk vinden als ook de meiden en jongens mee kunnen doen die al op het voortgezet onderwijs zitten. De categorieën zien er als volgt uit: 1 tot en met 3; groep 4 tot en met 8 en kinderen op de middelbare school. In iedere categorie is er een prijs te winnen. Knuste Stars 2018 staat gepland op zondag 28 januari. Een optreden mag passen binnen het thema, maar dat is geen verplichting.


'Blues in the Marshes'

heusden • De afgelopen jaren is er tussen Den Bosch en Vlijmen enorm veel veranderd. Landbouwgebied is omgezet in natuur en er zijn kades gemaakt om te zorgen dat wateroverlast kan worden voorkomen. Dit heeft natuurlijk grote invloed gehad op het landschap. Om dit in beeld te brengen is er een fotowedstrijd georganiseerd, de inzending eindigt op 31 december. Het kan gaan om foto's van de natuur, vogels, vlinders, planten of het landschap in het gebied, maar ook mensen, werkzaamheden en kunstwerken zoals dammen en bruggen kunnen het onderwerp zijn. Voor meer informatie en het insturen van foto's: fotoblues@vlinderstichting.nl.


Oliebollen bij Maaswaarden

wijk en aalburg • In het atrium van Wijkestein, Zorgplein Maaswaarden, in Wijk en Aalburg worden op zaterdag 30 december tussen 9:00 en 16:00 uur oliebollen gebakken voor alle bewoners. Er is ook gelegenheid voor belangstellenden om oliebollen te komen kopen. Nieuw dit jaar is dat er ook appelbeignets te koop zijn. Acht oliebollen kosten 5 euro. Een appelbeignet kost 1,25 euro, vijf stuks 5 euro. Van te voren bestellen kan, bestelformulieren zijn verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein. De opbrengst van de verkochte oliebollen komt geheel ten goede aan extra activiteiten voor de cliënten.