Ondanks een overvloed aan kansen, wist Achilles Veen zaterdag niet tot scoren te komen. Foto: Teus Admiraal

Achilles Veen creëert veel maar drukt niet af

veen • Er waren zaterdag op sportpark De Hanen Weide kansen te over voor Achilles Veen, maar zelfs uit een strafschop wisten de Veeners tegen Smitshoek niet te scoren. Tien minuten voor tijd leek Sen Aerts de 1-0 op het bord te kunnen zetten. De topscorer miste echter jammerlijk. Hij richtte zo hoog dat de bal zelfs over de ballenvanger heen vloog.

Vertrekkend Achilles Veen-trainer Clemens Bastiaansen was na afloop duidelijk in zijn oordeel: "Dit is een teleurstellende uitslag. Feitelijk voetbalden alleen wij vanmiddag. We creëerden veel maar we scoren gewoon niet. Dit is een domper. Ja, en dat Sen die penalty ook nog mist. Maar dat is sport. Hij heeft er ook al genoeg gemaakt vanaf de stip."

De mooiste kansen waren voor rust. Voor Aerts (op de lat), voor Jorik Mijnhijmer en voor Niek Wilborts. Maar hij ging er niet in. Na rust belandde een afstandsschot van Freek Langermans nog op de lat en er was een kopkans voor Maarten Boddaert.