donderdag 7 december

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, hervormd jeugdgebouw De Bron. Br. Ezinga zal de studie in Openbaringen vervolgen met hoofdstuk 18 , over de val van Babylon.

Toerustingsavond
20:00, Wijk en Aalburg, D'Alburcht. Met Arjan Baan. Met elkaar zingen en gefundeerd onderwijs krijgen. Gratis koffie, thee en fris. Iedereen is welkom.
www.toerustingaalburg.nl

vrijdag 8 december

Actie voor Voedselbank
8:00-20:00, Almkerk, Albert Heijn. Diaconieën van hervormde gemeente, gereformeerde kerk vrijgemaakt en gereformeerde kerk van Almkerk. Leden van de drie diaconieën van deze kerken delen lijsten uit met producten aanbieden die gekocht kunnen worden. Bij de uitgang kunt u de producten weer inleveren.

Moonlight Shopping
16:00, Wijk en Aalburg, centrum. Het jaarlijkse Moonlight Shopping georganiseerd door winkeliersvereniging Hart van Aalburg. Tijdens dit evenement zal het centrum van Wijk en Aalburg in een sfeervolle aankleding weer bruisen van de activiteiten. Zo zijn er onder meer vele oude ambachten in Dickenssfeer te bewonderen, loopt de kerstman rond, verzorgt AP Smulders de grote kerstboom, zijn alle winkels open tot 22:00 uur en is er een braderie.

Bingo bij NOAD'32
20:00, Wijk en Aalburg, kantine van NOAD'32. Gezellige bingoavond.

Rikken
20:00, Eethen, kantine van GDC. Gezellig avondje rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Tonpratersavond Rijswijk
20:00, Rijswijk, Het Brabantse Land. Georganiseerd door De Maasmaten samen met Het Brabantse Land. Vijf top-tonpraters plus optredens van de Hofkapel 'Nooit Gedacht' uit Woudrichem en de Maasmaten uit Altena. In de pauze loterij met mooie prijzen. Kaarten reserveren kan via:
www.maasmaten.nl

CCC Inc in Xinix
21:00, Nieuwendijk, Xinix. CCC Inc viert het 50-jarig jubileum met een landelijke tournee. Met Joost Belinfante (fiddle, mandoline, mondharmonica en zang), Jaap van Beusekom (banjo, dobro, autoharp, zang), Ernst Jansz (wasbord, piano, accordeon, zang), Huib Schreurs (mondharmonica, concertina, zang), Jan Hendriks (gitaar) en Richard Wallenburg (bas). Entree: 17,50 euro (leden: 15 euro).

zaterdag 9 december

Winterfair
10:00, Genderen, Prisma. Winterfair aan de Kelderstraat 1 in Genderen, een appartementencomplex voor mensen met een licht verstandelijke beperking van Prisma. Er is van alles te koop: kerststukjes en planten, fruit, ambachtelijk gemaakte appelmoes, stoofperen, advocaat, erwtensoep (ook in emmertjes), appelflappen, taart en slaatjes. Er is een boodschappenpakket en een bloemstuk te winnen. Verder nog een grabbelton, enveloppen trekken en er kan gesjoeld worden voor leuke prijsjes. In het restaurant kunnen mensen terecht voor een heerlijk bakje koffie, thee, warme chocomel, limonade, een stukje taart of een appelflap. Buiten staat er een frietkar voor een broodje hamburger/frikandel of kroket en er is live muziek.

Winter Wonder Woudrichem
11:00, Woudrichem, vesting. Derde editie van Winter Wonder Woudrichem, georganiseerd door de ondernemersvereniging. Een écht winters evenement in de Woudrichemse vesting met grote wintermarkt, foodtrucks, duizenden lichtjes, grote verlichte kerstboom, heerlijk brandende vuurkorven, glühwein, lampionnenoptocht en een verlichte vlootschouw naar en door de historische haven.

Woerkumse Winterfair
11:00-16:00, Woudrichem, 't Rondeel. Verschillende ondernemers uit Woudrichem hebben een kraam. Speel- en knutselplein voor de kinderen met springkussen, schminken. Tussen 13:00 en 15:00 uur gratis workshops door Drumtastic.nl en Fundance. glühwein en de Pannenkoekenfabriek. Rondrit met echte Arrenslee. En optredens van Vischwijvenkoor uit Woudrichem en Julia Bakker. Toegang en parkeren gratis.
www.atelierklaasentineke.nl

Kerstsfeer met HUGO
18:30-21:00, Woudrichem, Martinuskerk. HUGO popkoor brengt (kerst)sfeer in de Martinuskerk tijdens Winter Wonder Woudrichem. Op 16 december tussen 11.00 en 15.30 uur zingt het koor bij Albert Heijn, Sleeuwijk. Tot slot houdt HUGO voor familieleden, vrienden en belangstellenden een kerstparty op 19 december om 20.00 uur in het O.V.O.gebouw, Oudendijk.

Waterconcert Lichtjesfeest
18:30, Woudrichem, historische haven. Muziekboot de Notendop zet jubileumeditie van Het Lichtjesfeest extra luister bij. Na het muzikaal begeleiden van de vlootschouw geeft het piepkleine bootje vol instrumenten een fantastisch miniconcert. Verdere muzikale omlijsting door Brassband Kunst en Vriendschap en medewerking van de hiphopdansers 'The Shining Stars' van dansschool Black en Brownie.

Koor- en samenzangavond
19:30, Dussen, hervormde kerk. M.m.v. gemengd zangkoor Zemira uit Waardhuizen o.l.v. Jolanda van Bokhoven en Greetje Hoevenaren op orgel. Meditatie door ds. W. Stijf uit Meeuwen. Thema: 'Komt allen tezamen'. Collecte voor het deelgenotenproject van de Gereformeerde Zendingsbond. Maarten en Gerdien Blom werken sinds 2013 in Albanië aan gemeenteopbouw.

Kerstzang met Mannenkoor
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Kerstzangavond met samenzang. M.m.v. Christelijk 's Grevelduins Mannenkoor de Lofzang uit Sprang-Capell o.l.v. Dick de Jong, sopraan Inge den Hartog, organist Jean de Kock, ds. M.A. Kuijt en de organisten Thea Bok-van Wijnen en Stephan Dammers. Toegang gratis, collecte voor bestrijding onkosten.

Draaiavond in Uitwijk
20:00, Uitwijk, De Hoogt. Draaiavond muziekvereniging Juliana. Met mooie prijzen: kalkoenen, vleesschotels, fruitschalen, levensmiddelenpakketten, kippenpoten enz.

Galaconcert Jeugdfanfare
20:00, Hank, 't Uivernest. 'Anders-dan-anders-concert' door JA! Jeugdfanfare Altena. Entree: 5 euro, 50% korting voor CJP-houders. Reserveren: jeugdfanfarealtena@hotmail.com

Mariavespers
20:00, Heusden, Grote of Catharijnekerk. De Mariavespers van Claudio Monteverdi worden opgevoerd in. Toegangsprijs: 34,50 euro, excl. servicekosten en incl. koffie/thee en programmaboekje. Kaartverkoop via www.heusdenvestingklassiek.nl. Meer informatie via 0612337956. Kerk open vanaf 19:30 uur.

Tienerfriends
20:00-22:00, Sleeuwijk, De Friendship. Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Spellen, activiteiten en opdrachten. Met een thema uit de Bijbel. In de pauze chillen, potje tafeltennis of tafelvoetbal. Meer informatie:
www.tienerfriends.nl

zondag 10 december

'Never Mind Jazzband'
11:30-13:30, Gorinchem, Theater PoGo. 'Never Mind Jazzband' viert dubbel-lustrum feest: 40-jaar NeverMind en 45-jaar Jazz Hall'72. Serieuze aanpak van de traditionele jazz met het accent op de gloriejaren 1925-1929.
www.jazzhall72.nl of www.facebook.com/Jazzhall72

Theaterworkshop
13:30, Werkendam, Fort Altena. De ervaren theatersporters van Generaal Pardon! geven aan (groot)ouders en hun (klein)kinderen een actieve en vrolijke workshop. De workshop duurt van 13:30 uur tot circa 16:00 uur - met een korte pauze - en de kosten bedragen 10 euro per persoon. Het maximum aantal deelnemers is 30. Kijk voor meer informatie op www.yrrostheater.nl.

Jeugddienst Rijswijk
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. Thema: 'Heb je even voor mij'. Ds. van Wijnen legt een link tussen kerst en de manier waarop wij naar onze tijdsbesteding kijken. Met muzikale medewerking van Kinga Bán, bekend van Séla.

dinsdag 12 december

Repair Café
9:30, Almkerk, kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Stichting De Vleet samen met en in Kringloopcentrum Altena (Kerkstraat 1 te Almkerk) een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar.

Lezing over voettocht Rome
10:00, Heusden, Senioren Sociëteit. Guus Wesselink en Riet Laak vertellen over de 2200 km lange pelgrimsvoettocht die zijn in de zomer van 2013 maakten van hun woonplaats 's-Hertogenbosch naar Rome. Na hun pensionering liepen ze deze tocht in 101 dagen, via België, Frankrijk, Zwitserland over de Alpen naar Italië. Entree: 1,50 euro voor leden, 2,50 euro voor niet leden incl. twee kopjes koffie/thee.

PCOB-middag
14:30, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Sjaak Grinwis uit Barenddrecht neemt de bezoekers mee op een zeilschip rond het Caribisch gebied 'Van Curacao naar St. Maarten'. Na de pauze mee met Rijnschip 'De Calando' naar Bazel. Twee heel verschillende tochten. Leden en belangstellenden van harte welkom. Toegang gratis.

Rikken in Meeuwen
19:30, Meeuwen, Dorpshuis. Inschrijven vanaf 19:00 uur.

Lezing over Keizer Nero
20:00, Woudrichem, 't Rondeel. Georganiseerd door Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena en Archeologische vereniging Land van Heusden en Altena. Johan Hendrik over 'Keizer Nero, de innovator die uiteindelijk zijn hand overspeelde'. Toegang gratis voor leden, 4 euro voor niet-leden.

woensdag 13 december

Koersbal in Genderen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Voor senioren.

Kerstviering PCOB
14:30, Andel, partycentrum 't Buitenhoff. Advent/kerstviering PCOB-afdeling Andel. Thema: 'Kerstfeest!'. Met ds. Sjaak en Heleen Malipaard uit Barneveld. Begeleiding samenzang door Grad van Wijgerden. Aansluitend gezamenlijke broodmaaltijd. Ook niet-leden zijn welkom.

donderdag 14 december

Improvisatietheatervoorstelling
19:30-22:45, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Avondje lachen? Generaal Pardon! speelt improvisatietheater in 't Wapen van Emmickhoven in Almkerk. In Altena traint Theatergroep YrroS! inmiddels al voor het derde jaar met professionele coaches en treedt op onder de naam Generaal Pardon! Iedere cursusronde wordt traditiegetrouw afgesloten met een voorstelling. Deze keer in Almkerk. De voorstelling wordt een aaneenschakeling van verschillende improvisatie-games. Als publiek word je actief bij de voorstelling betrokken door de spelers die het publiek vragen om suggesties voor een door hen te spelen scène, in een bepaalde spelvorm, de zogenaamde 'game'. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Reserveren kan via www.yrrostheater.com.

Kerstconcert
20:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Groots familiekerstconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting van oprichter en bestuurder Bernhard van Oranje genaamd Lymph&Co. Deze stichting financiert onderzoek naar lymfeklierkanker. Koren en solisten die deze avond hun beste beentje zullen voorzetten zijn Inspire2liveChoir, Alblasserdam o.l.v. Peter Overduin; Chr. Mannenkoor Rotterdam-Zuid, Regionaal Brandweermannenkoor ZHZ, en Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk, allen o.l.v Johan den Hoedt; Annelies Schep, sopraan; Anton Weeren, trompet; Hans Veldhuizen, vleugel; en André de Jager, orgel. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen via karinoverduin@hotmail.com of 06-40090921. Kaarten zijn ook te bestellen bij Ad van Andel, andelaj@planet.nl of 06-54297211, en verder bij de koorleden en 's avonds aan de kerk.

vrijdag 15 december

Kerst op de Vismarkt
19:30, Heusden, vesting. Startschot voor het tweejaarlijkse lichtfestvial. Kerstconcert m.m.v. Pearl Jozefzoon, Grad Damen, Gospel Boulevard en Kinderkoor de Fontein. Presentatie: Manuel Venderbos. Toegang gratis.
www.watbezieltheusden.nl
www.lichtopdevesting.nl

Adventszangdienst Veen
19:30, Veen, hervormde kerk. M.m.v. christelijk kinderkoor Kleine David o.l.v. Hennie Lekkerkerker, christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem o.l.v. Anneke van de Streek, Gerlinde Langeveld op bugel en althoorn, Mathilde van den Boom op dwarsfluit, Greet Hoevenaren op orgel en Kees Schreuders op orgel en piano. Plaatselijk predikant J. Brouwer verzorgt de meditatie. Veel ruimte voor samenzang van advent- en kerstliederen. Na afloop koffie/thee/fris in het hervormd centrum.

Kerstbingo in Almkerk
19:30, Almkerk, 't Verlaat. Georganiseerd door Team Almkerk voor de Roparun 2018. Veel mooie prijzen, die gesponsord zijn door plaatselijke ondernemers.

Meer op: www.hetkontakt.nl