Kindpakket

werkendam • Ouders met een laag inkomen, woonachtig in de gemeente Werkendam kunnen nog tot en met 31 december extra geld aanvragen voor hun kind. Dit kan gebruikt worden voor een warme jas of wanten. Maar ook voor schoolspullen, schoolexcursies, kinderkleding en schoenen.

q www.loketaltena.nl/kindpakket


Inbraak Almkerk

almkerk • Inbrekers hebben woensdag 29 november toegeslagen in een woning aan de Provincialeweg Noord in Almkerk. Volgens de politie vond de inbraak plaats tussen 06:45 en 15:15 uur, ter hoogte van het bedrijf Buchner Transport. Mensen die meer weten of iets gezien hebben worden verzocht zich te melden via 0900-8844.


Informatie over OV voor 65-plussers

werkendam • Benieuwd welk openbaar vervoer het beste past en welke mogelijkheden er zijn? Of graag meer weten over de werking van een OV-chipkaart? Op woensdag 13 december staat het Reizend Reisloket bij de Albert Heijn aan de Sigmondstraat 52 in Werkendam. Deskundige OV-ambassadeurs geven tussen 10:00 en 14:00 uur antwoord op vragen. 65-plussers kunnen deze middag een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Mensen die een OV-chipkaart aan willen vragen moeten wel een geldig legitimatiebewijs en een pasfoto bij zich hebben.


Archief Gorinchem

gorinchem • Bij het Regionaal Archief Gorinchem gelden sinds december nieuwe openingstijden. Het archief is op dinsdag en in het weekend gesloten. Op maandag en vrijdag zijn de openingstijden van 8:30 tot 12:30 uur, op woensdag van 8:30 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:30 tot 19:30 uur, in juli en augustus tot 17:00 uur. Tijdens kerst en op nieuwjaarsdag is het archief gesloten. Er is geen afspraak nodig om het archief te bezoeken.