• Een impressie van het bouwplan Maasgaard.
• Een impressie van het bouwplan Maasgaard. Hofstede Makelaardij

Thuis in Maasgaard

'Een mooi en gezellig woonwijkje'

wijk en aalburg • Wethouder Wijnand van der Hoeven had donderdagavond de eer om de officiële aftrap te geven voor de verkoop van de 26 woningen die het bouwplan Maasgaard gaat tellen. En dat deed de wethouder op een bijzondere manier: zingend!

Van der Hoeven had zich terdege voorbereid op zijn zangsolo, maar was niet bedacht op een grote opkomst, zo bekende hij. "Ik heb nu wel wat drempelvrees. Ik had gerekend op een man of veertig, dat heb ik wel vaker gedaan. Dat kan ik wel. Maar nu zijn er ruim honderd mensen meer, dat maakt het toch anders." De wethouder liet zich echter niet kennen en startte vervolgens de muziek. Het bijzondere van het optreden was niet alleen dat Van der Hoeven al zingend het woord nam, maar ook zijn eigen tekst had geschreven op het nummer 'House of the rising sun'. Dat lied kwam als eerste bij hem op toen hij dacht aan het project Maasgaard, gelegen tussen de Maasdijk en de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg. "Je mist echt wat als je niet aan de dijk woont, het is er elke dag anders. Ik dacht dat laatst toen ik over de dijk wandelde en daar prachtig de zon boven de Maas op zag komen. En toen kwam ook dat lied in me op. Maar de tekst is vrij deprimerend en daarom heb ik er mijn eigen draai aan gegeven." Van der Hoeven zong vervolgens 'There's a house in Altena'. Nadat de zingende wethouder zijn optreden had beëindigd startte hij de verkoop van het project met het omdraaien van een van de verkoopborden.

Voordat Van der Hoeven het startsein gaf, had Gijsberty Timmermans van E.A. van Ballegooijen en Zn. de aanwezigen al meegenomen in de totstandkoming van het project. "Velen van u zullen zich nog wel herinneren dat er jaren eierexport plaats heeft gevonden vanaf de locatie Maasgaard, De vrachtwagens met eieren reden af en aan. In 1998 werd de eierexport beëindigd en kwam de focus op de boterhandel te liggen. We wilden de activiteiten op de locatie echter op een goede wijze afsluiten. Het idee ontstond om een mooi en gezellig woonwijkje achter te laten: vooral energiezuinig, met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen en goede isolatie. Woningen die toekomstbestendig zijn. Maar ook met respect voor de huizen van de buren." Timmermans vertelt dat het bedrijf geen ervaring heeft als projectontwikkelaar en daarom eerst is gestart met het vormen van een bouwteam. Met zorg zijn vervolgens de architect en de bedrijven die het project neer gaan zetten uitgezocht. "We zijn er bijzonder trots op dat de woningen deze avond in de verkoop gaan."

Hofstede Makelaardij zal de verkoop van de woningen en appartementen voor rekening nemen. Makelaar Nico van Vliet wijst de aanwezigen er nogmaals op dat de woningen zeer energiezuinig zijn. "De energienota zal waarschijnlijk een derde lager uitpakken dan normaal. Bovendien zijn het woningen met een A label, met vier plusjes. Dan willen banken vaak meer geld lenen, dus dat is zeker aantrekkelijk voor starters."

Meer informatie over de appartementen, woningen of het hele bouwplan Maasgaard, is onder andere te vinden in een uitgebreide brochure die is af te halen bij Hofstede Makelaardij, Tuinstraat 18 in Veen.