donderdag 30 november

Sinterklaasviering
14:00, Woudrichem, De Zalmtrek. Sinterklaasviering bij Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel te Woudrichem. Aanvang 14:00 uur in de grote zaal.

vrijdag 1 december

Ideële markt
14:00, Woudrichem, De Werf. Ook dit jaar biedt Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem mensen weer de mogelijkheid uw cadeautjes, kaarten, kaarsen, kalenders en tassen voor sinterklaas en kerst bij de Wereldwinkel, Amnesty International en bij andere projecten te kopen.

Bingo
20:00, Giessen, kantine GRC 14. Bingoavond. De kantine is open vanaf 19:00 uur.

Gameavond
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Gameavond op de Friendship met spelcomputers op een groot scherm zoals de Playstation, Switch, maar ook de oudere zoals Nintendo Gamecube en (S)NES.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Gezellig avondje rikken. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 2 december

Ideële markt
9:00, Woudrichem, De Werf. Ook dit jaar biedt Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem mensen weer de mogelijkheid uw cadeautjes, kaarten, kaarsen, kalenders en tassen voor sinterklaas en kerst bij de Wereldwinkel, Amnesty International en bij andere projecten te kopen.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Avond waarbij verschillende soorten spelletjes gespeeld kunnen worden in De Pomp.

zondag 3 december

Jaap Dieleman
15:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Jaap Dieleman komt spreken over het 'Mysterie van de opname van de gemeente van Jezus Christus' in de Yeshua Gemeente, Perzikstraat 14a, Wijk en Aalburg.

Praise- en Leerhuisdienst
18:00, Almkerk, hervormde kerk. Met ds. Van Werven uit Zuilichem zullen de bezoekers nadenken over het thema: 'verkondig het koninkrijk van God; n.a.v. Lukas 10:1-20.

woensdag 6 december

Bijeenkomst PCOB
10:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Maandelijkse bijeenkomst van de PCOB Giessen-Rijswijk. Gastspreker is ds. P.G. Weber uit Maarssen. Als reisleider heeft hij veel in het Midden-Oosten gereisd. Deze morgen staat het land Egypte centraal. Ook niet-leden zijn welkom.

Beamerbijbelstudie
19:30, Werkendam, Goezate-gebouw. Beamerbijbelstudie met Frank Ouweneel. Onderwerp: 'Het Avondmaal en het Joodse Pesach-feest'. Toegang is vrij, wel is er een collecte.

Studieavond
20:00, Sleeuwijk, VEG De Burcht. Studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning. Toegang is gratis.

donderdag 7 december

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, hervormd jeugdgebouw De Bron. Br. Ezinga zal de studie in Openbaringen vervolgen met hoofdstuk 18 , over de val van Babylon.

vrijdag 8 december

Moonlight Shopping
16:00, Wijk en Aalburg, centrum. Het jaarlijkse Moonlight Shopping georganiseerd door winkeliersvereniging Hart van Aalburg. Tijdens dit evenement zal het centrum van Wijk en Aalburg in een sfeervolle aankleding weer bruisen van de activiteiten. Zo zijn er onder meer vele oude ambachten in Dickenssfeer te bewonderen, loopt de kerstman rond, verzorgt AP Smulders de grote kerstboom, zijn alle winkels open tot 22:00 uur en is er een braderie.

Rikken
20:00, Eethen, kantine van GDC. Gezellig avondje rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 9 december

Winterfair
10:00, Genderen, Prisma. Winterfair aan de Kelderstraat 1 in Genderen, een appartementencomplex voor mensen met een licht verstandelijke beperking van Prisma. Er is van alles te koop: kerststukjes en planten, fruit, ambachtelijk gemaakte appelmoes, stoofperen, advocaat, erwtensoep (ook in emmertjes), appelflappen, taart en slaatjes. Er is een boodschappenpakket en een bloemstuk te winnen. Verder nog een grabbelton, enveloppen trekken en er kan gesjoeld worden voor leuke prijsjes. In het restaurant kunnen mensen terecht voor een heerlijk bakje koffie, thee, warme chocomel, limonade, een stukje taart of een appelflap. Buiten staat er een frietkar voor een broodje hamburger/frikandel of kroket en er is live muziek.

Winter Wonder Woudrichem
11:00, Woudrichem, vesting. Derde editie van Winter Wonder Woudrichem, georganiseerd door de ondernemersvereniging. Een écht winters evenement in de Woudrichemse vesting met grote wintermarkt, foodtrucks, duizenden lichtjes, grote verlichte kerstboom, heerlijk brandende vuurkorven, glühwein, lampionnenoptocht en een verlichte vlootschouw naar en door de historische haven.

Mariavespers
20:00, Heusden, Grote of Catharijnekerk. De Mariavespers van Claudio Monteverdi worden opgevoerd in. Toegangsprijs: 34,50 euro, excl. servicekosten en incl. koffie/thee en programmaboekje. Kaartverkoop via www.heusdenvestingklassiek.nl. Meer informatie via 0612337956. Kerk open vanaf 19:30 uur.

Galaconcert Jeugdfanfare
20:00, Hank, 't Uivernest. 'Anders-dan-anders-concert' door JA! Jeugdfanfare Altena. Entree: 5 euro, 50% korting voor CJP-houders. Reserveren: jeugdfanfarealtena@hotmail.com

zondag 10 december

Theaterworkshop
13:30, Werkendam, Fort Altena. De ervaren theatersporters van Generaal Pardon! geven aan (groot)ouders en hun (klein)kinderen een actieve en vrolijke workshop. De workshop duurt van 13:30 uur tot circa 16:00 uur - met een korte pauze - en de kosten bedragen 10 euro per persoon. Het maximum aantal deelnemers is 30. Kijk voor meer informatie op www.yrrostheater.nl.

dinsdag 12 december

Repair Café
9:30, Almkerk, kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Stichting De Vleet samen met en in Kringloopcentrum Altena (Kerkstraat 1 te Almkerk) een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar.

donderdag 14 december

Improvisatietheatervoorstelling
19:30-22:45, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Avondje lachen? Generaal Pardon! speelt improvisatietheater in 't Wapen van Emmickhoven in Almkerk. In Altena traint Theatergroep YrroS! inmiddels al voor het derde jaar met professionele coaches en treedt op onder de naam Generaal Pardon! Iedere cursusronde wordt traditiegetrouw afgesloten met een voorstelling. Deze keer in Almkerk. De voorstelling wordt een aaneenschakeling van verschillende improvisatie-games. Als publiek word je actief bij de voorstelling betrokken door de spelers die het publiek vragen om suggesties voor een door hen te spelen scène, in een bepaalde spelvorm, de zogenaamde 'game'. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Reserveren kan via www.yrrostheater.com.

Kerstconcert
20:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Groots familiekerstconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting van oprichter en bestuurder Bernhard van Oranje genaamd Lymph&Co. Deze stichting financiert onderzoek naar lymfeklierkanker. Koren en solisten die deze avond hun beste beentje zullen voorzetten zijn Inspire2liveChoir, Alblasserdam o.l.v. Peter Overduin; Chr. Mannenkoor Rotterdam-Zuid, Regionaal Brandweermannenkoor ZHZ, en Mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk, allen o.l.v Johan den Hoedt; Annelies Schep, sopraan; Anton Weeren, trompet; Hans Veldhuizen, vleugel; en André de Jager, orgel. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen via karinoverduin@hotmail.com of 06-40090921. Kaarten zijn ook te bestellen bij Ad van Andel, andelaj@planet.nl of 06-54297211, en verder bij de koorleden en 's avonds aan de kerk.

zaterdag 16 december

De Hang Dagen
14:00-18:00, Hank, 't Uivernest. Ook op zondag 17 december van 11:00 tot 17:00 uur. Met o.a. exposities van de organisatie, Stichting Archief*Kring Hank (thema: 'Volksvermaak') en van vrouwenschildercollectief PLIHM. Stands van Hanks Belang en milieuvereniging VMB. Plus entertainment van hoog niveau: zo herleeft het jeugdbandje Jenny en de Swingboy's (zondagmiddag) en brengt stichting Carnaval een gevarieerd programma met o.a. bekendmaking van het Boerenbruidspaar, wie wordt de 'Grootste Knoest' en optredens van Woest Genoegen. Beide dagen toegang gratis.

Kerstconcert
20:00, Werkendam, Maranathakerk. Sound of Joy uit Werkendam en Gospel Unlimited uit Hardinxveld geven samen een kerstconcert. Beide koren staan onder leiding van Marcel van der Poel. Het thema is: 'Welcome!' Toegang is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

zondag 17 december

Dickensfestijn
12:00, Drunen, centrum. Gedurende deze avond en dag verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliedjes, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes completeren de sprookjesachtige sfeer. Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstraat. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep als zondag de spectaculaire Dickensparade passeert. Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de grote kerstmarkt. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit.

Nooit Gedacht Piekt
14:30, Werkendam, Fort Altena. Fanfare Nooit Gedacht Almkerk speelt de sterren van de winterhemel met een prachtig midwinterconcert op Fort Altena in Werkendam. Tijdens het concert spelen de muzikanten en het saxofoon kwartet van Nooit Gedacht een gevarieerd programma van pareltjes uit het kerstrepertoire tot klassiekers van alle tijden, met in het bijzonder hoogstandjes binnen het thema 'Over de Top'. Kaarten voor dit Nooit Gedacht Piekt op Fort Altena kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Bloemsierkunst De Gelegenheid in Almkerk, bij Fort Altena of via midwinterconcertnooitgedacht@ziggo.nl.

dinsdag 19 december

Sudderavond
20:00, Nieuwendijk, Fort Bakkerskil. Vierde sudderavond met een avondje onthaasten, net zoiets als het rustig sudderen van rundvlees, vroeger bij oma op het petroleumstel. Leo van der Laan begeleidt zichzelf op de piano bij enkele gedichten, Willem de Vreede vertelt het eerste deel van zijn kerstverhaal en de Chanting Lads zingen a capella een paar nummers. Daarna even een drankje drinken (of weer gewoon koffie of thee) met daarna weer een half uurtje lekker luisteren en genieten. Entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

vrijdag 22 december

Kerstconcert
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. De Verenigde Zangers uit Werkendam geven een kerstconcert in de Biesboschkerk te Werkendam. Aan dit concert werkt ook mee het bekende jeugdkoor De Oosterhoutse Nachtegalen uit Oosterhout. Toegangsprijs is 5 euro, voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jany Gort, Hoogstraat 30 in Werkendam. Kaarten kunnen ook telefonisch worden besteld bij Els Ippel (0183-503940) en bij Johan Maaskant (0183 - 503857) of via info@vz-werkendam.nl.

zondag 24 december

Kerstnachtsamenkomst
21:00, Werkendam, Maranathakerk. Kerstnachtsamenkomst van het kerstnachtsamenkomstcomité Werkendam en de hervormde en gereformeerde kerk in Werkendam. Spreker/voorganger is ds. Maathuis uit Werkendam. Hij zal stil staan bij het thema: 'Kerst, een piekmoment'. De kerk is open vanaf 20:15 uur. Ruimte reserveren voor een mindervalide kan bij Teunis Ippel, 0183-504302.