Jongeren maken zich samen sterk voor Hirtop

regio • In de zomer van 2018 gaan jongeren uit de hervormde gemeenten van Eethen, Drongelen en Babyloniënbroek op werkvakantie naar Moldavië.

Moldavië is één van de armste landen van Europa en deze armoede treft ook de kinderen in dat land. In samenwerking met Livingstone gaan de jongeren uit de gemeente Aalburg twee weken naar Hirtop om een Day Care Centra, dat al gedeeltelijk is gebouwd,af te bouwen zodat het in gebruik genomen kan worden. Daarnaast gaan zij een vakantieweek vol activiteiten organiseren voor de kinderen van Hirtop. Deze groep jongeren gaat met deze werkvakantie concreet handen en voeten geven aan hun christelijke geloof waarbij liefde voor de medemens het hart vormt. Zij willen de gemeenschap daar helpen om te bouwen aan een betere toekomst en ze doen er aan mee om ervaring op te doen en om van en met elkaar te leren. Deze ervaring ligt zowel op het sociale, maatschappelijke, culturele, communicatieve als organisatorische vlak. Het thema van deze werkvakantie is dan ook 'Together for a better world'.

Om naar Moldavië te kunnen reizen en daar te verblijven is geld nodig. Ook moet er geld ingezameld worden om de benodigde bouwmaterialen te kunnen aanschaffen. De jongeren zijn gestart met diverse acties. Zo kunnen dorpsbewoners de jongeren inhuren voor diverse klussen, zoals autowassen, tuinieren, taarten bakken, huishoudelijk werk of oppassen. Verder worden er nog verschillende andere acties gehouden tot aan de zomer van 2018. De eerste grote actie betreft de verkoop van kerstbomen zaterdag 2 december bij de kerk van Babyloniënbroek tussen 9:00 en 15:00 uur. Wie nog een mooie blauwspar kerstboom kan deze komen uitzoeken in Babyloniënbroek. Daarmee wordt meteen de werkvakantie in Moldavië gesteund.