Almkerk verslaat Roda Boys in topper

almkerk • De tweedeklassetopper tussen Almkerk en Roda Boys is zaterdag beslist in het voordeel van de thuisploeg. Door de 2-1 overwinning voert Almkerk na zaterdag de ranglijst alleen aan. Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen met twintig punten bovenaan in de tweede klasse F. Allebei hadden ze nog geen enkele wedstrijd verloren, maar daar kwam zaterdag dus verandering in. Almkerk kwam na een communicatiefout in de Aalster verdediging op voorsprong via spits Pascal de Vries. Martijn de Wildt voorkwam met een goal dat zijn ploeg met een achterstand de rust in ging. In de tweede helft zorgde Bart Dirven alsnog voor de voorsprong en dat bleek de winnende treffer te zijn. Almkerk-trainer Robert Roest: "Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het verschil was niet groot, maar als er één ploeg moest winnen, dan waren wij dat. Almkerk stond er als team en qua voetbal beter op. Als je van Roda Boys wint, dan heb je wel wat in je mars, natuurlijk."