27 maal excuses van wethouder Bergsma

woudrichem • Met een brief doordrenkt van het getal 27 heeft de Woudrichemse wethouder Renze Bergsma Cora van Nieuwenhuizen, de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, gevraagd haast te maken met de aanpak van, jawel, de A27. In de eerste plaats biedt Bergsma de VVD-minister 27 maal zijn welgemeende excuses aan, aangezien hij haar pas na 27 dagen feliciteert met haar aanstelling. Vervolgens wordt Van Nieuwenhuizen daarmee 27 keer van harte gefeliciteerd. Bergsma, die Van Nieuwenhuizen nog kent uit zijn tijd als Statenlid voor de provincie Brabant, beschrijft in zijn brief wat er sinds die tijd allemaal is gebeurd met de plannen voor de A27 en de Merwedebrug. "Meters onderzoeken zijn er geproduceerd, ontelbare vergaderuren zijn gemaakt, vele varianten passeerden de bestuurlijke overlegtafel. Maar de oplossing lijkt volgens de laatste plannen verder weg dan ooit (2027!)." De Woudrichemse wethouder hoopt dat de minister zijn excuses aanvaardt en 'de uitdaging aanneemt om aan te pakken en door te pakken, zoals het uw ministerie betaamt'.


Het Kontakt verrast senioren

regio • Kerst is voor de meeste mensen een gezellige aangelegenheid met familie en vrienden. Voor veel ouderen is dit helaas niet het geval. Hoe leuk zou het zijn als zij een persoonlijke kerstkaart krijgen? Daar wil Het Kontakt voor zorgen! Onder de naam 'Make it a December to remember' houdt Het Kontakt dit jaar een grote kerstkaartenactie. Iedereen kan op de speciale actiewebsite een persoonlijke boodschap schrijven. Wij laten dit bericht bij De Groot Drukkerij op een mooie kerstkaart printen. Vervolgens bieden we de kerstkaarten aan bij bewoners van zorginstellingen in de regio. Een boodschap insturen kan nog tot 10 december.

q http://kerst.hetkontakt.nl


Werkendam sluit drugspand

werkendam • Burgemeester Yves de Boer heeft vrijdagmorgen een pand aan de Sasdijk voor drie maanden laten sluiten, omdat daar eerder drugs zijn aangetroffen.