donderdag 23 november

Vogelshow
19:30-22:00, Woudrichem, 't Rondeel. Vogelshow van vogelvereniging De Vogelvriend. Er zijn door 30 inzenders waarvan 5 jeugdleden ruim 400 vogels ingezonden waaronder kleurkanaries, postuurkanaries, tropische vogels, grasparkieten, grote parkieten en dwergpapegaaien en duiven. Toegang is gratis.

Lezing over paddenstoelen
20:00, Giessen, Fort Giessen. Gerrit Jan Keizer geeft een lezing over de rol van paddenstoelen in ons bodemsysteem. Hij zal vertellen over de wondere wereld van de bijzondere verschijningsvormen, die sinds mensenheugenis tot de verbeelding hebben gesproken.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, evangelische gemeente De Graankorrel. Br. Jacques Brunt zal de bijbel openen en de studie in de brief van Paulus aan de gemeente van Efeze vervolgen met hoofdstuk 3:14 – 4:16.

Toerustingsavond Wijk en Aalburg
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Derde avond met evangelist Jan van Dooijeweerd. Hij zal het onderwerp 'Heiliging' behandelen. Zaal open om 19:30 uur. Koffie, thee en fris gratis.

vrijdag 24 november

Inloopmiddag voor senioren
14:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Inloopmiddag voor senioren met een spreker over oude naaimachines. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie/thee en een drankje.

Wintermarkt
15:00-19:30, Werkendam, Binnengriend 27. De christelijk gereformeerde kerk in Werkendam houdt weer een wintermarkt. Er is van alles te doen voor jong en oud. De wintermarkt is geheel overdekt en er is voldoende parkeergelegenheid. De opbrengst is voor zending boven de poolcirkel, het Siberië-project van Friedensstimme en de christelijk gereformeerde kerken.

Wintermarkt
17:00, Werkendam, kinderboerderij Floreffehoeve. Wintermarkt bij kinderboerderij Floreffehoeve met o.a. kraampjes, kampvuur en een kerststal.

Feest van Sinterklaas
19:00, Nieuwendijk, Tavenu. Stichting Sint Nicolaas Intocht Nieuwendijk organiseert het Feest van Sinterklaas met als thema 'Pietje Piraat'. Kaarten kosten 2,50 euro en zijn te koop bij de Coop en bij eetcafé Marie. Dorpshuis Tavenu gaat om 18:30 uur open.

Vogelshow
19:00-22:00, Woudrichem, 't Rondeel. Vogelshow van vogelvereniging De Vogelvriend. Er zijn door 30 inzenders waarvan 5 jeugdleden ruim 400 vogels ingezonden waaronder kleurkanaries, postuurkanaries, tropische vogels, grasparkieten, grote parkieten en dwergpapegaaien en duiven. Toegang is gratis.

Concert in Oude Kerkje
20:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Een viertal muzikanten speelt een afwisselend programma ven composities uit de romantiek en de vroege twintigste eeuw. Solistisch, maar ook in diverse combinaties wordt muziek uitgevoerd van o.a. Mendelssohn, Paganini, Dukas en Brahms. De muzikanten zijn pianiste Olga Malkina, violiste Olena Lavrenko, hoornist Daphne de Jong en fagottist Bram de Jong. Entree bedraagt 15 euro, inclusief een consumptie in de pauze.

Vogelshow De Kolibri
20:00-22:00, Herpt, dorpshuis. De leden van de Heusdense vogelclub De Kolibrie exposeren hun mooiste vogels komend weekeinde in het Dorpshuis van Herpt. Het gaat om een groot aantal vogels, waaronder kleur- en postuurkanaries in diverse kleursoorten en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en parkietensoorten. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het houden, verzorgen en kweken van vogels.

Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee
20:00, Dussen, De Rietpluim. Het jubileumweekend vanwege het 120-jarig bestaan van Fanfare Wilhelmina trapt af met een concert van het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee. Dit toonaangevende korps speelt tijdens militaire plechtigheden van de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Entree: 10 euro, kaartverkoop aan de deur.

Rikken
20:00, Eethen, kantine van GDC. Gezellig avondje rikken, inschrijven vanaf 19:30 uur.

Barrelhouse in Xinix
22:00, Nieuwendijk, Xinix. Barrelhouse, de langst bestaande bluesband van Nederland, komt naar Xinix. De deur gaat open om 21:00 uur. Entree bedraagt 12 euro, leden betalen 10 euro en jeugdleden betalen 9 euro.

zaterdag 25 november

Vis bakken
8:30-12.30, Woudrichem, visafslag. Er wordt weer ouderwets heerlijke poon gebakken in de visafslag te Woudrichem. Als je niet achter het net wil vissen, geef dan je bestelling op aan J. Combée via 0183-301195.

Rommelmarkt voor GAiN
9:00-13:00, Sleeuwijk, 't Zand 14. Jaarlijkse rommelmarkt van Stichting GAiN in de loods aan 't Zand 14.

Wintermarkt
9:30-15:00, Veen, Veensesteeg 6. Wintermarkt van de hersteld hervormde gemeente in Veen, met o.a. een grote overdekte rommelmarkt en verschillende activiteiten voor kinderen.

Brabantse Open Kerkendag
10:00, regio. In het Land van Heusden en Altena nemen meerdere kerken deel aan de Brabantse Open Kerkendag. Elders in Brabant wordt deze gehouden op zondag 26 november, in Altena zetten kerken op zaterdag 25 november hun deuren open. De Open Kerkendag wordt georganiseerd om alle Brabanders te betrekken bij de toekomst van hun kerken. Meer via www.erfgoedaltena.nl.

Vogelshow
10:00-19:00, Woudrichem, 't Rondeel. Vogelshow van vogelvereniging De Vogelvriend. Er zijn door 30 inzenders waarvan 5 jeugdleden ruim 400 vogels ingezonden waaronder kleurkanaries, postuurkanaries, tropische vogels, grasparkieten, grote parkieten en dwergpapegaaien en duiven. Toegang is gratis.

Winterfair bij Altenahove
10:00, Almkerk, Altenahove. Altenahove in Almkerk organiseert de jaarlijkse winterfair. De zorglocatie van De Riethorst Stromenland verwelkomt graag mensen uit de omgeving. Iedereen is welkom om eens binnen te lopen, te kijken en te ervaren.

Sinterklaas in Andel
13:30, Andel, passantensteiger Hoge Maasdijk. Sinterklaas komt aan bij de passantensteiger aan de Hoge Maasdijk. Vanaf hier zal de sint met zijn pieten de reis vervolgen naar 't Buitenhoff voor een gezellig sinterklaasfeest.

Vogelshow De Kolibri
14:00-22:00, Herpt, dorpshuis. De leden van de Heusdense vogelclub De Kolibrie exposeren hun mooiste vogels komend weekeinde in het Dorpshuis van Herpt. Het gaat om een groot aantal vogels, waaronder kleur- en postuurkanaries in diverse kleursoorten en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en parkietensoorten. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het houden, verzorgen en kweken van vogels.

Sinterklaas in Genderen
14:00, Genderen, haven. Sinterklaas komt met zijn pieten aan in Genderen. Ze beleven ook dit jaar weer spannende avonturen, die te volgen zijn via Youtube en via de Facebook-pagina Sinterklaasintocht Genderen. 's Middags na de aankomst is er een gezellige bingo in 't Dorpshuis. Om 19:30 uur is er een pietendisco, met aansluitend een draaiavond.

Sinterklaas in Almkerk
15:30, Almkerk, Het Verlaat. Sinterklaas brengt een bezoek aan Almkerk. Als alles volgens plan verloopt, zal hij rond 15:30 uur bij Het Verlaat aan moeten komen. Uiteraard zijn de pieten ook weer van de partij met pepernoten en een cadeautje.

Draaifeest bij vv Almkerk
16:30-21:00, Almkerk, vv Almkerk. Draaifeest met mooie prijzen, na de wedstrijd van vv Almkerk tegen Roda Boys.

Jubileumconcert Con Forza
20.00 uur, Hank, 't Uivernest. Con Forza viert het 50-jarig bestaan met een jubileumconcert. Kaartjes voor dit concert zijn te koop bij 't Uivernest in Hank of via de website van Con Forza: www.con-forza.eu. Wees er op tijd bij.

Moving colours
20:00, Dussen, De Rietpluim. Tweede concert tijdens het jubileumweekend van Fanfare Wilhelmina, dat 120 jaar bestaat. Fanfare Wilhelmina brengt een muzikaal en kleurrijk programma in samenewerking met Shantykoor Muiterij Kantje Boord, Dameskoor Uit Volle Borsten, twee dansgroepen en zangeres Cindy Lensvelt. Entree is gratis.

WiElske in De Pomp
20:00, Almkerk, De Pomp. Het duo Wietske en Elske, beter bekend als WiElske, staat op het podium van jongerencentrum De Pomp. Van dit duo is bekend dat ze voor geen enkel onderwerp terugdeinzen. Entree bedraagt 3 euro.

M-BUSH
22:30, Woudrichem, De Teerkamer. M-BUSH komt naar De Teerkamer in Woudrichem. De Gorcumse formatie is in heel Nederland bekend door de combinatie van bijzonder goede zangeressen en een zeer strakke band. Alle muzikanten van M-BUSH zijn zeer geroutineerd, waardoor ze een weergaloze show neer kunnen zetten. Stil staan is bij deze band eigenlijk onmogelijk, overal waar ze spelen is het één groot feest. De zaal gaat open om 22:00 uur, entree bedraagt 5 euro.

zondag 26 november

Vogelshow De Kolibri
10:00-16:00, Herpt, dorpshuis. De leden van de Heusdense vogelclub De Kolibrie exposeren hun mooiste vogels komend weekeinde in het Dorpshuis van Herpt. Het gaat om een groot aantal vogels, waaronder kleur- en postuurkanaries in diverse kleursoorten en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en parkietensoorten. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het houden, verzorgen en kweken van vogels.

Kookavontuur bij Baldadig
13:15, Woudrichem, restaurant Baldadig. Lizzy Koppe -van Pelt, kinderboekenschrijfster uit Woudrichem, is te gast bij de Kinder Literaire Lounge Club. Lizzy heeft prachtige kinderboeken geschreven. Van de vrolijke bundel 'Uil gaat uit fietsen', waar 101 prachtige gedichten in staan, tot de meest recente kinderboeken van haar hand, zoals 'Allemaal Theater' en 'Visrecht'. Lizzy gaat voorlezen uit haar boek(en) en neemt de kinderen mee in de mooie wereld van poëzie. Ook gaat ze samen dichten met de kinderen en vervolgens worden er lekkere gehaktballen gemaakt. Aanmelden kan via KLLCAltena@gmail.com en deelname kost 7 euro.

Beverburchtentocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverburchtentocht onder leiding van een gids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Zangdienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Zangdienst met medewerking van het kerkkoor Genderen o.l.v. Liesbeth Coppens. Muzikaal wordt het koor begeleid door Henk Teuling, orgel en piano; Ruben van Hemert, drums; Lyan Dommisse, cello; Margot Kraaij, dwarsfluit en Martin Verbeek, basgitaar. Voorganger is ds. J. van den Brink.

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Jeugdsamenkomst, waarbij Kees van Velzen uit Blaricum komt spreken over het thema 'Geloven, ook als het tegenzit'.

maandag 27 november

Lezing
20:00, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Margo van Beem van Vis à Vis Ontwerpers uit Woudrichem een boeiende lezing over 'Wilde planten in de tuin' bij Tuinclub Altena. Zij is tuin- en landschapsinrichter, gespecialiseerd in ecologische beplantingen. De entree is incl. koffie of thee vooraf 5 euro. Voor leden is de entree zoals gewoonlijk gratis. De zaal is open om 19:45 uur.

dinsdag 28 november

Rikken
19:30, Meeuwen, dorpshuis. Rikken in het dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:00 uur.

woensdag 29 november

Kids film
14:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu. Stichting Paraplu draait 'Verschrikkelijke Ikke 3' voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. De entree bedraagt 2 euro, maar ben je lid van Stichting Paraplu Aalburg, dan betaal je 1 euro.

Sinterklaas in Drongelen
14:00, Drongelen, dorpshuis. Sinterklaas komt weer naar Drongelen en de sint weet dat er in dorpshuis De Oude School gezellige feestjes gegeven kunnen worden. Vandaar dat Sinterklaas zijn verjaardag in het dorpshuis viert.

Ladies night
19:30, Almkerk, Hollywoud. Weer een gezellige Ladies night in Hollywoud. De film die dan vertoond wordt is de nieuwste romcom van Johan Nijenhuis 'Gek Van Geluk', met Plien van Bennekom in de hoofdrol.

Singer-songwriter
22:30, Heusden, De Burcht. Singer-songwriter Jim White speelt in De Burcht aan het Burchtplein in Heusden. Info en reserveren via ravelijnheusden.nl.