Drie nieuwe Woudrichemse routes in app

woudrichem • Spring op de fiets en ontdek de grootste Nederlandse verzameling schuilplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog met 'Fietsen langs de linie'.

Geniet van de natuur tijdens het uitrusten op een van de kunstzinnige banken van Banken langs de rivier de Alm. Of volg de Poëzieroute met 28 gedichten van de dichters uit het land van Altena. De drie nieuwe routes in Woudrichem zijn vanaf november verkrijgbaar in de gratis app Brabant vertelt.

Zaterdag 25 november om 14:15 uur worden de drie routes feestelijk gelanceerd bij het Sleeuwijkse kerkje aan het Kerkeinde 31 in Sleeuwijk. Aansluitend aan de lancering is er een mooi programma van Stichting Poëzie rond het thema '200 jaar gedichten in het Land van Heusden en Altena'. De gedichten uit de streek zijn ook ontsloten in de Poëzieroute in Brabant vertelt.

Brabant vertelt. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Of over het ontstaan van het landschap. Elke fiets-, wandel- en autoroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties worden gebruikers meegenomen op reis, door de vele verhalen die Brabant rijk is. De routes zijn thuis te downloaden. De app laat ook zien waar geparkeerd kan worden, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar gepauzeerd kan worden. De app is te downloaden via Google Play of de App Store.


q www.brabantvertelt.nl