Vernielingen bij basisscholen

almkerk/woudrichem • Bij een basisscholen in Almkerk en Woudrichem zijn afgelopen weekend vernielingen aangericht. In Woudrichem werden vernielingen gepleegd bij 't Ravelijn; bij d'Uylenborch in Almkerk werd een ruit vernield, meldt de wijkagent. De politie is op zoek naar getuigen.


Harddrugs aangetroffen

wijk en aalburg • De politie heeft afgelopen weekend bij jongeren in Wijk en Aalburg harddrugs aangetroffen. Een 20-jarige jongen uit de gemeente Aalburg, die al bekend is bij de politie vanwege drugsproblemen, werd aangehouden, omdat hij de drugs in zijn onderbroek had verborgen. Bij de waterkering bij de Kromme Nol lagen bij een groepje jeugd, toen de politie net aan kwam, opeens vijf zakjes drugs op de grond. Die waren van 'niemand' en de politie heeft alles in beslag genomen.


Meer banen in Altena

regio • Deze week zijn de nieuwste economische cijfers van de regio West-Brabant gepresenteerd en die laten een positief beeld voor het Land van Heusden en Altena zien. De werkgelegenheid binnen de grenzen van de nieuw te vormen gemeente Altena heeft zich tussen 2016 en 2017 uitstekend ontwikkeld. Per 1 april 2017 zijn er 19.440 banen. Een toename met 2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder en een toename van 3,6 procent ten opzichte van 2012. De groei is vooral sterk in de groothandel, bouwnijverheid, industrie, advisering en onderzoek en gezondheids- en welzijnszorg. Altena is bovendien de grens van 5000 vestigingen van bedrijven en instellingen gepasseerd. Tussen 2016 en 2017 nam het aantal vestigingen met 3,1 procent toe. Met deze groeicijfers is een van doelstellingen van het regionaal economisch beleid van de Altena gehaald, namelijk een werkgelegenheidsgroei die hoger is dan het gemiddelde van de regio West-Brabant. De gemeenten zijn blij met de mooie groeicijfers en zien hierin de bevestiging dat het goed ondernemen is in het Land van Heusden en Altena, laten Aalburg, Werkendam en Woudrichem weten.