Pijnlijke nederlaag voor GDC

eethen • Een 0-2 achterstand na 82 minuten werd door GDC tegen Haaften zaterdagmiddag nog gerepareerd, maar de thuisploeg leed door een treffer in extremis alsnog een pijnlijke nederlaag: 2-3. Na twee degradaties op rij en een plek in het rechterrijtje van de derde klasse beleeft GDC dan ook niet de leukste jaren uit haar clubgeschiedenis. De geel-blauwen keken na 22 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan op het eigen natuurgrasveld door twee treffers van Haaften-aanvaller Tijmen Gerringa. Nadat de rust was bereikt met diezelfde stand op het Eethense scorebord, kreeg de thuisclub in de slotfase vervolgens wel loon naar werken. Een inzet van Menno Schouten betekende acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer, voordat Maarten van Wijlen er in minuut 88 een 2-2 stand van maakte. Waar een remise in de maak leek, voltooide Gerringa in ver in blessuretijd (90+5) echter zijn hattrick en dompelde hij GDC nog verder in rouw. Met zeven punten uit acht duels houdt GDC voorlopig alleen SSC'55 onder zich.