120 jaar Fanfare Wilhelmina

dussen • Fanfare Wilhelmina heeft het 120 jarig bestaan bereikt. Om dit heugelijke jaar te vieren, worden er in het weekend van 24 en 25 november twee concerten gegeven. De aftrap van het jubileumweekend is op vrijdagavond 24 november vanaf 20:00 uur met het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee. Dit toonaangevende korps speelt tijdens militaire plechtigheden van de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Bij Defensie- en staatsaangelegenheden, is het trompetterkorps aanwezig voor de muzikale ondersteuning. Heel bijzonder dus dat het korps in Dussen zal spelen. Kaarten voor deze avond kosten 10 euro.

Zaterdagavond 25 november staat Fanfare Wilhelmina zelf in de hoofdrol, met daarnaast de gehele avond muzikale aanvullingen van talent uit Dussen. Zoals: Shantykoor Muiterij Kantje Boord, Dameskoor Uit Volle Borsten, twee dansgroepen en zangeres Cindy Lensvelt. Het thema van deze avond is 'Moving colorurs'. Geluid en kleur komen samen op een wel heel bijzondere manier. Muziek krijgt kleur, letterlijk en figuurlijk. Na afloop staat de DJ klaar voor een disco afsluiting. Ook dit concert begint om 20:00 uur, de entree is gratis.


Wensboom in Woudrichem

woudrichem • Tijdens Winter Wonder Woudrichem op zaterdag 9 december zal de grote kerstboom worden omgetoverd tot 'wensboom'. De decembermaand staat veelal in het teken van sfeer en gezelligheid, toch blijven er vaak nog grote of juist kleine wensen over. De organisatie van Winter Wonder Woudrichem nodigt bezoekers uit om hun wens te deponeren in of onder de boom en zal één van de wensen uit laten komen.

De wens kan geschreven worden op een kaart, brief, tekening, of op eigen originele wijze en achtergelaten worden bij de wensboom. Wie niet in de gelegenheid is om een boodschap bij de wensboom achter te laten, kan deze ook sturen aan info@welkominwoudrichem.nl.

q www.welkominwoudrichem.nl


Cursussen bij het Streekarchief

heusden • Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena biedt in 2018 een aantal cursussen aan. Helpen met een historisch onderzoek naar gasthuizen? Bezig met de geschiedenis van de familie of daar graag meer over ontdekken? Of benieuwd naar wat er bewaard wordt in archieven en hoe dat gedaan wordt? Misschien zit er dan wel een interessante workshop of cursus in het aanbod. Op onderstaande website is meer informatie over het cursusaanbod te vinden.

q www.salha.nl/educatie/cursussen


Sudderen op Fort Bakkerskil

nieuwendijk • Op Fort Bakkerskil wordt dinsdagavond 19 december vanaf 20:00 uur het jaar afgesloten met een avondje onthaasten, een sudderavond. Leo van der Laan begeleidt zichzelf op de piano bij enkele gedichten, Willem de Vreede vertelt zijn kerstverhaal en de Chanting Lads zingen a capella een paar nummers. Fort Bakkerskil is het gemakkelijkst te bereiken via de Krouwerskade in Werkendam. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden via info@marcelvaandrager.nl verplicht.