Op kookavontuur

woudrichem • Lizzy Koppe-van Pelt, kinderboekenschrijfster, zal zondag 26 november te gast zijn bij de Kinder Literaire Lounge Club. Lizzy schreef diverse boeken, van de vrolijke bundel 'Uil gaat uit fietsen' waar 101 prachtige gedichten in staan, tot de meest recente kinderboeken van haar hand, zoals 'Allemaal Theater' en 'Visrecht'. Lizzy gaat voorlezen uit haar boek(en) en neemt de kinderen mee in de wereld van poëzie. Tijdens de workshop kunnen kinderen inspiratie opdoen voor een eigen gedicht en er wordt samen met Lizzy gedicht. Deelnemers kunnen daarna op kookavontuur gaan en de ultieme lekkere gehaktbal draaien. Voor het kookavontuur graag vooraf aanmelden per e-mail: KLLCAltena@gmail.com.

De workshop begint om 13:15 uur en duurt tot 15:00 uur bij restaurant Baldadig in de Hoogstraat in Woudrichem. De entree bedraagt 7 euro per kind, graag betalen bij de kassa van restaurant Baldadig. Voor volwassen begeleiders is de toegang vrij.


Exposities Wijkestein

wijk en aalburg • Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg, zijn tot 31 december verschillende exposities te zien. Op de begane grond exposeert schildersgroep Perspectief. Ze komt wekelijks samen op woensdagmiddag op Hoek 5 in Meeuwen. Men werkt zowel met aquarel op papier als met acryl op doek. De meeste schilderijen geven een realistische voorstelling te zien. Op de eerste etage exposeert Sander van Dijk met foto's. Vijftien jaar geleden kocht hij zijn eerste camera en is sindsdien regelmatig actief als dorpsfotograaf in Wijk en Aalburg en Veen. In zijn werk staat vrijwel altijd de mens centraal. Alle geselecteerde foto's zijn gemaakt met bestaand licht en hebben geen enkele nabewerking ondergaan.
In het atrium van Wijkestein staan twee vitrinekasten. In één hiervan is ook tweemaandelijks een verzameling te zien. Dit keer zijn dat de puddingvormen van Eva van Heijningen uit Wijk en Aalburg. De exposities zijn dagelijks te bekijken van 9:00 tot 20:00 uur. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400 of b.noorloos@maaswaarden.nl.