Ouderen in beweging

meeuwen • Begin dit jaar hield de gemeente Aalburg het project 'Samen Doen' in elke kern van de gemeente. In Meeuwen was er ook een drukbezochte avond en werden een aantal ideeën besproken en later via een enquête aan alle dorpsbewoners voorgelegd.

Sommige ideeën kregen zoveel steun vanuit de inwoners van Meeuwen dat enthousiaste vrijwilligers hiermee aan de slag zijn gegaan. Zo was er het plan om weer seniorengym te organiseren in het Dorpshuis in Meeuwen. Bewegen is immers goed voor iedereen en bovendien is het fijn om elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten, koffie te drinken en bij te praten. Na overleg met vrijwilligers, Bram Siero beweegcoach van de gemeente Aalburg en Dorpshuis Meeuwen is de eerste les gepland: op dinsdag 28 november. Iedereen die geïnteresseerd is, kan vrijblijvend komen kijken en of meedoen. Het is bewegen op aangepast niveau, dus ook zeer geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn of een beperking hebben. De lessen staan onder leiding van Nicolette Koning, zij geeft op een aantal plaatsen in het Land van Heusden en Altena seniorengymlessen, en worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Aalburg en Pro Seniore. De daarop volgende lessen staan gepland op de dinsdagen 5 en 12 december en de dinsdagen 16 en 23 januari 2018. De les is van 14:30 uur tot 15:30 uur in het Dorpshuis in Meeuwen. Kosten zijn 1,50 euro per persoon per les.

Meer informatie: Elise Sonneveld, 0416-537362 of via sonneveld.elise@gmail.com. Ook wanneer senioren vervoer nodig hebben, kunnen zij contact opnemen.