donderdag 16 november

Vogelshow
19:30-22:30, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Verhalentafel
20:00 uur, Heusden, Gouverneurshuis. Luisterlezing over Jules de Corte. Met het oog op de voorstelling 'Lied van mijn vader' door zoon Ernst de Corte op zaterdag 18 november in het Gouverneurstheater, houdt Ron van der Most tijdens deze Verhalentafel een luisterlezing over zijn vriend Jules de Corte.

Christelijke politiek anno 2017
20:00 uur, Wijk en Aalburg, Rehoboth-gebouw. Bijbels genormeerde politiek. Kan dat nog in 2017? De voorzitter van de landelijk SGP Maarten Van Leeuwen spreekt hierover. De avond begint om 20:00 uur en de deur is open vanaf 19:45 uur.

vrijdag 17 november

Kaasproeverij
09.00-21.00 uur, Genderen, kaasboerderij De Lange Hoeve. Grote (kaas-)proeverij tijdens de kerstshow. Wel graag vooraf aanmelden: info@delangehoeve.nl.

Vogelshow
14:00-22:00, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Open dag Van der Schans Machinebouw
14:00-20:00, Giessen, Industrieweg 2K. Van der Schans Machinebouw houdt een open dag waarop de nieuwe doseermachine wordt gepresenteerd. Bezoekers ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje uitleg over de nieuwe machine en de andere producten van Van der Schans. Info: www.schansmachinebouw.nl.

Nieuw agendabericht
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Bingo met in de pauze een verloting. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Spellencafé
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Spellencafé aan boord van de Friendship.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Rikken in de kantine van NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Kamvuuravond
20:00 uur, Woudrichem, Jan Spieringweg 9. Kampvuuravond voor mannen, waarbij ds. Berry Haverkamp een korte overdenking zal verzorgen. Voor voldoende catering zou opgave fijn zijn: mariusvdn@gmail.com. Verdere info via www.kampvuur-avonden.nl.

Heleen van Royen
20:30 uur, Woudrichem, De Teerkamer. Het 25-jarig Woerkums Literair Café vervolgt zijn programma met de documentaire 'Het doet zo zeer' van schrijfster Heleen van Royen, vrijdag 17 november, 20.30 uur in de Teerkamer. Ze debuteerde in 2000 met 'De gelukkige huisvrouw' waarin de zelfdoding van haar vader een grote rol speelt. Het boek leidde tot vele vertalingen, een toneelstuk, en een film met Carice van Houten. Meer succesromans volgden: 'Godin van de jacht', 'De ontsnapping', 'De mannentester'. Heleen van Royen laat haar andere kant zien in de documentaire 'Het doet zo zeer', een portret van haar moeder met beginnende dementie. De film duurt anderhalf uur waarna de bezoekers vragen kunnen stellen. Voor mantelzorgers en personeel van verpleeghuizen een aanrader. Entree: 15 euro.

zaterdag 18 november

Verkoping
09:30-14.30, Wijk en Aalburg, gereformeerde gemeente. Zendingskrans Op Hoop van Zegen houdt haar jaarlijkse verkoping ten bate van zending en evangelisatie in de zalen van de gereformeerde gemeente, Polstraat 6 in Wijk en Aalburg.

Winterfair met kledingbeurs
10:00-17:00, Rijswijk, hervormde kerk. Jaarlijkse winterfair met dit keer een kledingbeurs boven in de kerk.

Vogelshow
10:00-21:00, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Kaasproeverij
10:00-15:00, Genderen, kaasboerderij De Lange Hoeve. Grote (kaas-)proeverij tijdens de kerstshow. Wel graag vooraf aanmelden: info@delangehoeve.nl.

Extra boekenverkoop
13:00-16:00, Wijk en Aalburg, Van Bergeijk Mode & Wonen. Extra tweedehands boekenverkoop van Zorgplein Maaswaarden in de winkel op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerstraat 18 in Wijk en Aalburg.

Sinterklaas in Hank
13:45, Hank, Kerkplein. Sinterklaas komt aan in Hank. Vanaf 13.45 uur zal de fanfare voor de sinterklaassfeer zorgen op het Kerkplein hier mogen alle kinderen zich verzamelen. Vanaf 14.00 uur is er in 't Uivernest het sinterklaasfeest tot ongeveer 16.00 uur. Het sinterklaasfeest is voor iedereen toegankelijk er hoeven geen kaartjes voor gekocht te worden.

Sinterklaas in Heusden
14:00, Heusden, Stadshaven. Sinterklaas komt aan in Heusden. Vanaf 13:30 uur zal DJ Theo zorgen voor de sfeer die altijd zo kenmerkend is voor de intocht in het vestingstadje.

Sint in Wijk en Aalburg
14:30, Wijk en Aalburg, Wijkse Bol. Sinterklaas komt aan in Wijk en Aalburg. Burgemeester Fons Naterop zal hem verwelkomen.

Speciaalbierfestival
15.00 uur, Werkendam, Fort Altena. Tot 23.00 uur Speciaalbierfestijn op Fort Altena. Acht verschillende brouwerijen, uit de streek en iets daarbuiten, presenteren met grote trots hun lekkerste bieren; met klinkende namen zoals Wourkumse Blonde, Wosterhout's Snollebolleke, Nachtzuster en Dukes Amber. Kaartjes kosten 5 euro per persoon per dag, inclusief 2,50 glashuur. Ook op zondag.

Sinterklaas in Woudrichem
16:30, Woudrichem, historische haven. Sinterklaas zal aanmeren in de historische haven van Woudrichem.

Sinterklaas in Nieuwendijk
18:30 uur, Nieuwendijk, winkelcentrum. Stichting Sint Nicolaas Intocht Nieuwendijk organiseert weer de feestelijke sinterklaasintocht. In het begin van de middag zullen tussen 14.00 en 16.00 uur onze Zwarte Pieten op het winkelcentrum zijn om nog wat boodschappen te doen en in een winkelruimte kunnen de kinderen knutselen met Kluspiet om mooie kunstwerken te maken voor Sinterklaas; ook kunnen de kinderen zich laten schmincken. Sint zal rond 18.30 uur op het winkelcentrum in Nieuwendijk aankomen. De Sint en zijn Pieten zullen, onder muzikale begeleiding, vanaf hier vertrekken voor een rondrit door Nieuwendijk. De rondrit zal zoals gebruikelijk eindigen in dorpshuis Tavenu waar de Sint en zijn Pieten met de kinderen nog een feestje gaan bouwen.

Korenconcert
19:30, Genderen, gereformeerde kerk. Korenconcert met Ensemble Cumulus uit Waalwijk, Koor La Jeunesse uit Kaatheuvel en Kerkkoor Genderen. De koren staan onder leiding van dirigente Liesbeth Coppens uit Waalwijk. Toegang is gratis.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Spel- en gameavond voor jongeren. De bar is open en afhankelijk van het weer wordt aan het einde van de avond een gezellig vuurtje bij de stookplaats gemaakt.

AFC in concert
20:00, Andel, 't Buitenhoff. 'In concert', het najaarsconcert van Andels Fanfare Corps, met als gastverenigingen Muziekvereniging Emergo Castricum en Big Band Waalwijk. Het concert begint om 20:00 uur en een entreekaartje kost 5 euro, inclusief gratis consumptiebon, die bezoekers kunnen gebruiken in de pauze of later, tijdens de afterparty.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Weer een onvervalste kienavond van De Klaitrappers.

Ernst de Corte zingt Jules de Corte
20:30 uur, Heusden, Gouverneurshuis. Duizend levensliedjes heeft hij geschreven. Vakgenoten geïnspireerd. Met velen samen gewerkt. Zonder hem geen luisterliedjes. Virtuoos pianist. Melodietjes die makkelijk in het gehoor liggen. De man die gisteren over vandaag zong! De nalatenschap van Jules de Corte aan tekstuele en muzikale meesterwerkjes mag niet verloren gaan. En dat heeft zijn zoon Ernst goed begrepen. Even muzikaal als zijn vader, geeft hij in zijn voorstelling 'Lied van mijn vader' het erfgoed door van de man die gisteren over vandaag zong aan de mensen van nu.

zondag 19 november

Kunstmatinee silenzio
13:00, Heusden, Luthers kerkje. Grooots art design presenteert in samenwerking met Bibliotheek Heusden en het Heusdens Buro voor Toerisme de unieke kunstmatinee silenzio in het Luthers kerkje. Het is de start van de gelijknamige expositie die duurt tot en met 10 december. Entree bedraagt 7 euro en kaarten zijn te reserveren aan de balie van het Heusdens Bureau voor Toerisme, via info@hbtehusden.nl of via www.grooots.com.

Music & Spoken Word
14:00, Nieuwendijk, Xinix. Derde Music & Spoken Word-middag in Xinix in Nieuwendijk. De deelnemende artiesten zijn: Ben Dirks (zang en snaar), Inge Sanders (gedichten), Su (zang en gitaar), Joost van Velthoven (verhalen), Ruud Karelse (gedichten), Peter van der Stoep (zang), Henk Boogaard (zang/gitaar), Sander Liket (goochelaar), Bertan van der Veer (Troubadour) en Marcel Vaandrager (conferencier). De toegang is gratis én iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een bon voor een gratis (fris)drankje.

De schatkamer van Sinterklaas
14:00-17:00, Woudrichem, De Veste. Alle kinderen zijn met hun ouders, grootouders, etc. welkom en zij kunnen leuke spelletjes doen en natuurlijk een bezoek brengen aan de schatkamer van Sinterklaas.

Vaarwandeltocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaarwandeltocht door de Biesbosch, onder leiding van een gids. Reserveren: 0162-403666 of www.fluisterboot.com.

Speciaalbierfestival
14.00 uur, Werkendam, Fort Altena. Tot 22.00 uur Speciaalbierfestijn op Fort Altena. Acht verschillende brouwerijen, uit de streek en iets daarbuiten, presenteren met grote trots hun lekkerste bieren; met klinkende namen zoals Wourkumse Blonde, Wosterhout's Snollebolleke, Nachtzuster en Dukes Amber. Kaartjes kosten 5 euro per persoon per dag, inclusief 2,50 glashuur. Ook op zaterdag.

Jeugddienst
18:30, Andel, De Voorhof. Jeugddienst met als thema 'Wat geef jij God?' Spreker is Johan Schep en de muziek komt van Haeel Immanoe.

maandag 20 november

Winterworkshop
19:30, Giessen, familie Geleijnse. Creatieve winterworkshop, waarbij de deelnemers aan de gang gaan met schapenwol. Voor 17,50 euro kunnen twee decoraties gemaakt worden. Opgeven kan bij Adriana Geleijnse (0183-441921) of bij Anet Pruissers (06-39293918 en pruissersj@kliksafe.nl). De opbrengst gaat naar de dak- en thuislozen van Stichting Ontmoeting.

Jolie Coeur bij Alzheimer Café
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Tijdens de laatste bijeenkomst van dit jaar zal het Franse trio Jolie Coeur optreden in het Alzheimer Café Altena. Het programma begint om 19:30 uur, vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar.

woensdag 22 november

Doemiddag op De Schans
13:45 uur, Sleeuwijk, De Schans. VMBO De Schans in Sleeuwijk organiseert een doemiddag voor leerlingen uit groep 7 en 8. 's Avonds is er een informatieavond voor ouders, vanaf 19:30 uur. Inschrijven kan via https://schans.csdehoven.nl/nieuws/leerlingen-uit-groep-7-en-8-kom-kijken-beleven-en-doen/.

Miniverkoping
14:00-16:00, Wijk en Aalburg, WIjkestein. Miniverkoping van Zorgplein Maaswaarden met kerstartikelen, kaarten, tweedehands boeken, snoep, handwerk, diverse cadeautjes en diverse lekkernijen. Verder ook boerenworsten, zult en erwtensoep.

Informatieavond Reuma
20:00, Sleeuwijk, De Bolderik. Informatieavond Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem over het gebruik en de werking van etherische olie. M.m.v. Brigitte van Riel (lerares, reiki master en tarotist) en Wendy Schellekens (energetisch therapeut).

donderdag 23 november

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, evangelische gemeente De Graankorrel. Br. Jacques Brunt zal de bijbel openen en de studie in de brief van Paulus aan de gemeente van Efeze vervolgen met hoofdstuk 3:14 – 4:16.

Lezing over paddenstoelen
20:00, Giessen, Fort Giessen. Gerrit Jan Keizer geeft een lezing over de rol van paddenstoelen in ons bodemsysteem.