Kookworkshop

gorinchem • Rivas Zorggroep houdt woensdag 29 november vanaf 16:00 uur een kookworkshop voor alle mensen met verminderde smaak, zoals (ex-)oncologiepatiënten en/ of hun familie of naasten. De bijeenkomst vindt plaats in De Bannehof in Gorinchem. Tijdens de kookworkshop bereiden deelnemers onder professionele begeleiding van koks Niels Bron en Niels Zillig een viergangendiner. Zij hebben zich verdiept in smaakbeleving en smaaksturing, waardoor zij in staat zijn om advies op maat te geven. Elke kookworkshop begint met een smaaktest waarbij alle deelnemers getest worden op de basissmaken zout, zuur, bitter, zoet en umami. Vervolgens wordt het viergangendiner zoveel mogelijk per individu aangepast op zijn of haar persoonlijke smaakbeleving. Deelname kost 17,50 euro en aanmelden kan tot en met woensdag 23 november via n.bron@rivas.nl.


Vrolijke workshop Improvisatietheater

werkendam • Ervaren theatersporters van Generaal Pardon! geven zondag 10 december aan (groot)ouders en hun (klein)kinderen een actieve en vooral vrolijke workshop op Fort Altena. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen. De workshop duurt van 13:30 uur tot 16:00 uur. Kaarten kosten 10 euro per persoon en kunnen gereserveerd worden op:

q www.yrrostheater.com


Royal Glaskunst in Woudrichem

woudrichem • In Woudrichem wordt zaterdag 9 december van 11:00 tot 21:00 uur de derde editie gehouden van Winter Wonder Woudrichem. Eén van de deelnemers tijdens dit evenement is het online succesvolle Royal Glaskunst, dat dit jaar voor het eerst op een wintermarkt zal staan. Royal Glaskunst verkoopt mond geblazen en handgevormde glaskunst, glascadeautjes, sierlijk gebruiksglas en glasschilderijen, waarbij het ook mogelijk is om een eigen foto op glas te laten printen. In de collectie is glas en kristal te vinden uit Leerdam, Maastricht, Zweden en Tsjechië.