Oud papier

andel • Leden van het Andels Fanfare Corps gaan zaterdag 18 november weer op pad om oud papier op te halen. Deze keer komen zij in wijk 2: Boveneind, Uitbreiding-Zuid, uitgebreid met andere straten. De precieze route is te vinden op de website.

q www.andelsfanfarecorps.nl


JA! in musical Altena College

regio • Dat JA! Jeugdfanfare Altena aan de weg timmert, is ook de docenten op het Altena College opgevallen. Elk jaar organiseren zij een speciale kerstuitvoering met hun leerlingen. Voor de versie van 2017 hebben zij een musical geschreven met een échte kersthit. Om deze kersthit nog meer luister bij te zetten, hebben zij JA! Jeugdfanfare Altena gevraagd hieraan mee te werken. Zaterdag 4 november vonden de muziekopnames op het Altena College plaats voor de leerlingen, afgelopen zaterdag werden de opnames gemaakt voor het muzikale deel dat JA! aan deze kersthit bijdraagt. Muziekdocent Joshua Feijen reageerde enthousiast: "Je hebt in je hoofd wat het moet gaan worden. Vorige week kreeg alles al wat contour, maar nu met de fanfare erbij wordt de vorm scherp. Vooral de buisklokken, de sleigh bells en het klokkenspel maken het af! Ik ben erg benieuwd naar het gemonteerde eindresultaat."

Direct na de afronding van deze muziekopname vervolgde JA! hun repetitie met de voorbereidingen op hun eigen galaconcert. Dit galaconcert is op zaterdag 9 december in 't Uivernest in Hank en begint om 20:00 uur. De entreeprijs is 5 euro, CJP-houders krijgen vijftig procent korting. Kaarten kunnen gereserveerd worden via jeugdfanfarealtena@hotmail.com. Ook voor het VIP-arrangement, 75 euro voor zes toegangskaartjes, een glas bubbels bij binnenkomst, premium zitplekken, drankjes in de pauze en een ontmoeting met de muzikanten, kan gemaild worden naar genoemd mailadres.


Open dag Da Vinci College

wijk en aalburg • Het Da Vinci College in Wijk en Aalburg houdt vrijdag 17 november van 15:00 tot 20:00 uur een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het mbo. In Wijk en Aalburg biedt het Da Vinci College, onder andere in samenwerking met het Willem van Oranje College, opleidingen aan in secretariële/ administratieve beroepen, retail en in de bouw-, metaal- en elektrotechniek. Vele opleidingen zijn ook geschikt voor wie al werkt en één dag per week wil bij- of omscholen. Blijkt de ene variant beter bij een student te passen dan de andere, dan is overstappen heel makkelijk.

Nieuw is de praktijkschool van Tibo-Veen op industrieterrein Veensesteeg. Vanaf december kunnen techniekstudenten van het Da Vinci College hier aan de slag met onder meer zonnecollectoren.

Maatwerk voor studenten is heel belangrijk op het Da Vinci College. Wie sneller zijn diploma wil en kan behalen, krijgt hier alle mogelijkheden voor. Kost een opleiding juist wat meer moeite, dan is er een intensieve begeleiding. Het Da Vinci College in Wijk en Aalburg staat bekend om zijn goede persoonlijke begeleiding en de korte lijntjes tussen docenten en studenten. Fijn is bovendien de goede bereikbaarheid van de school: de buslijn tussen Gorinchem en Den Bosch stopt recht voor de deur.

q www.davinci.nl