• De onthulling in Werkendam vorige week.
• De onthulling in Werkendam vorige week. Foto: Woonservice Meander

Zonnepanelen voor huurders

werkendam • Wethouder Machiel de Gelder en Johan van Wijk, manager Vastgoed & Wonen bij Woonservice Meander, hebben vorige week dinsdagmiddag in Werkendam samen met de huurders één van de eerste huurwoningen met zonnepanelen via Wocozon officieel onthuld.

Woonservice Meander heeft zich met nog twaalf andere woningcorporaties in zes provincies in Nederland aangesloten bij Wocozon. Als koplopers zorgen zij daarmee dat hun huurders volop en op een laagdrempelige manier kunnen profiteren van zonnestroom. Dit aantal groeit explosief en dat komt ook tegemoet aan de ambities in het regeerakkoord om te komen tot een betere betaalbaarheid en duurzaamheid voor huurders. Het voordeel voor de huurder kan gemiddeld 100 euro per jaar opleveren, laat Meander weten.

Met de verduurzaming van het bezit levert Woonservice Meander tevens een bijdrage aan het eigen duurzaamheidsbeleid en de regionale prestatieafspraken, waarbij het doel is gesteld om in 2021 te voldoen aan energie-index 1.25. Voorheen was dit energielabel B. Met het project zonnepanelen via Wocozon zijn in de eerste fase 400 huishoudens aangeschreven om deel te nemen. Bij een succesvol verloop van de eerste fase zal Woonservice Meander in een tweede fase meer huurders het plaatsen van zonnepanelen aanbieden.

q www.woonservicemeander.nl