Opnieuw uitstel ingebruikname MFA

werkendam • De ingebruikname van MFA Het Vlechtwerk in Werkendam is opnieuw uitgesteld. De voornaamste reden is, volgens een woordvoerder van de gemeente Werkendam, dat Enexis en BrabantWater hun afspraken niet na zijn gekomen.

"Er zijn nog geen nutsvoorzieningen in het gebouw. De gemeente beraadt zich op stappen tegen de bedrijven, want hierover waren uiteraard wel afspraken gemaakt." In eerste instantie was het de bedoeling dat de Sigmondschool en 't Kompas na de zomervakantie, in augustus 2017, hun intrek in het nieuwe gebouw zouden nemen. Die datum bleek, na een brand bij de leverancier van de betonvloeren, niet haalbaar te zijn. De oplevering van de MFA in Werkendam werd uitgesteld tot na de kerstvakantie. Nu volgt echter opnieuw uitstel. "De planning is nu voorjaarsvakantie 2018", aldus de woordvoerder van Werkendam.

Ook de oplevering van de brede school De Esdoorn in Sleeuwijk, waarvan de bouw in dezelfde week van start ging als de MFA in Werkendam, liep vertraging op door de brand bij de leverancier van de betonvloeren. De kinderen van De Morgenster en De Verschoorschool namen echter na de herfstvakantie hun intrek in het nieuwe gebouw. De Esdoorn wordt woensdag 22 november officieel geopend. Tussen 13:30 en 15:30 en tussen 19:00 en 20:30 uur kan er een kijkje worden genomen in het nieuwe gebouw.