Baby gebeten door hond

rijswijk • De hond, die vrijdagavond in Rijswijk een baby heeft gebeten, is vaker betrokken geweest bij bijtincidenten. Dat meldt de politie. De baby werd vrijdag met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht om daar geopereerd te worden. De politie heeft de hond in overleg met de officier van justitie in beslag genomen en het dier naar een speciale opvang overgebracht. Over het lot van de hond wordt later beslist.


Vrouw omgekomen bij ongeluk

veen/andel • Een 55-jarige vrouw uit Andel is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding. Het slachtoffer is de kantinebeheerster van voetbalvereniging Achilles Veen. Dit weekend waren alle wedstrijden van Achilles Veen afgelast. Op vrijdag om 03:00 uur kwam er een melding binnen bij het operationele centrum dat er een ernstige aanrijding was op de Veensesteeg in Veen. Hulpdiensten spoedden zich naar die steeg en troffen daar een eenzijdige aanrijding. Er stond een auto tegen een boom met een zwaargewonde vrouw. De vrouw was door een omstander uit haar auto gehaald. Er werd direct gestart met reanimatie en een traumateam was al onderweg. Ondanks alle inzet is de vrouw ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De politie is een onderzoek gestart. Door onbekende oorzaak is de vrouw met haar auto van de weg geraakt. Eerst heeft de auto rechts enkele bomen geraakt, waarna de auto links van de weg tegen een boom tot stilstand kwam. De weg was langere tijd afgesloten in verband met onderzoek.


Cel voor aanhangerdief

breda/almkerk • De 41-jarige man uit Loon op Zand, die zondagnacht 22 oktober een aanhanger met daarop een graafmachine en trilplaat had gestolen in Almkerk, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf plus nog twee maanden extra, omdat hij nog een voorwaardelijke straf van een eerdere veroordeling had openstaan. De aanhangwagendief kon die zondagnacht dankzij de aanhangereigenaar uit Almkerk uiteindelijk door de politie aangehouden worden op de A27 bij Hank.