Lezing over Wayan

babyloniënbroek • Deze week verscheen het boek 'Wayan - Roman over de bittere gevolgen van de massamoord op communisten op godeneiland Bali'. "Een boek dat de ziel raakt en de lezer niet loslaat", aldus auteur Jolanda Maurer-Tamerus.

In 2010 ontmoette Jolanda uit Babyloniënbroek op Bali Wayan. Hij vertelde haar zijn levensverhaal en dat inspireerde haar tot het schrijven van 'Wayan'. Wayan vertelt het aangrijpende, ongelooflijke en op ware gebeurtenissen geïnspireerde levensverhaal van Nengah Hartawan (Wayan) op Bali. Geboren in een arme familie van rijstboeren worstelt Wayan met de tragische voorvallen die hem op jeugdige leeftijd overkomen. Later ontmoet Wayan de beeldschone Santiani, geboren in de rijkste familie van Sanur, waar hij niet welkom is. Wayans filosofische oom Raka leert hem hoe met grote wilskracht elke moeilijke situatie te overwinnen is.

Vrijdag 24 november van 19:30 tot 21:00 uur houdt Jolanda een lezing over haar boek in de bibliotheek in Oudheusden. Voor deelname graag aanmelden. Meer informatie: 0416-662055 of info@bibliotheekheusden.nl.