• Het gemiddelde van scherpschutter Robin van den Noort is 2.7 goals per wedstrijd.
• Het gemiddelde van scherpschutter Robin van den Noort is 2.7 goals per wedstrijd. Foto: Teus Admiraal

Be Ready kan zondag periodetitel pakken

'Plezier staat bij mij op nummer één'

hank • Be Ready beleefde een aantal jaren een wat kleurloos seizoen in de vierde klasse. Dit seizoen is de boel goed opgeschud. De Hankenaren voeren de ranglijst aan en lijken weer eens voor een prijs te kunnen gaan. Belangrijke pion is Robin van den Noort, die er lustig op los scoort. Met zestien goals in zes wedstrijden staat hij op een gemiddelde van 2.7 doelpunten per wedstrijd. We komen Robin tegen als hij van het trainingsveld af stapt. Hij pakt nog even een flesje water om de inspanning van zich af te spoelen en trekt een grimas bij de vraag of hij lekker getraind heeft. "Een beetje koud", reageert hij. Een echt trainingsdier is hij niet. "Niet bepaald, maar het hoort er bij", vat hij het samen.

Waar hij wel plezier in heeft is het afwerken op de goal en het partijtje. Dat 22-jarige Van den Noort het liefst met een bal bezig is, laat hij elke zondag zien. Het is wel voor de eerste keer dat hij zo op schot is. "Zo snel zoveel wel, ja. Het mooie is ook dat ik geen spits ben, hoewel velen dat denken. Ik sta op het middenveld", brengt hij naar voren.

Hij is wel de flegmatieke en vaardige 'spielmacher' met een neusje voor de goal. Hij is verbaasd dat hij zoveel scoort. "Aan de ene kant wel, ja. Ze vallen er heel makkelijk in. In het verleden heb ik echter altijd in de verdediging gespeeld, als laatste man of back." Hij moet wennen aan zijn nieuwe statuur. "Ik had dit niet verwacht toen ik naar Be Ready kwam. Ik krijg nu veel aandacht en dat is ook wel eens anders geweest."

NAC

Robin van den Noort begon met voetballen bij SCO in Oosterhout. Rond z'n elfde jaar werd het talent opgepikt door NAC. Vier jaar bracht hij door in de jeugdopleiding in Breda als verdediger. Toen hield het op. Dat was flink balen voor de jonge Oosterhouter, die er al zijn energie en tijd in had gestoken. "Ik was te klein, zeiden ze", vond hij dat een goedkope smoes. Zijn toekomstdroom lag wel in duigen. Hij keerde hij terug naar SCO, waar hij op z'n zestiende jaar al debuteerde in de hoofdmacht en laatste man werd. Hij kreeg ook een groeispurt en meet nu 1.80 meter.

Deze zomer stapte hij samen met Tim van Dam over van SCO naar Be Ready. "Het was de combinatie van samen spelen met mijn broer Bas en het plezier terug vinden", geeft hij als reden. Belangrijk voor Robin van den Noort is ook het team om hem heen. "Dat is heel belangrijk. Anders lukt het niet. Met Safi Esmati en mijn broer Bas hebben we veel snelheid op de flanken. Achter mij staan ook twee goeie controleurs met Ben Hoeke en Julian Heijmans en Kevin Oldenburg of Tim van Dam zijn voor me de bliksemafleider. Verder train ik met Patrick Stevens op de vrije trappen."

Gezellige groep

"Het bevalt mij hier goed, het is een gezellige groep en het plezier staat bij mij op nummer één", laat Van den Noort weten. Zijn mooiste wedstrijd tot nu toe vond hij de derby bij Dussense Boys. "Dat was wel apart. Gewoon de entourage en de hele sfeer. Iedereen leefde er naar toe", geeft hij aan.

Ook in Dussen scoorde goudhaantje Van den Noort drie keer. Statistisch gezien zou hij dit seizoen op een veelvoud van zestien goals uit kunnen komen.

Hij is echter een nuchtere jongen. "Het is allemaal wel leuk, maar ik denk dat je jezelf daar niet door moet laten leiden. Ik ben liever wat afwachtend. Laat het eerst maar eens zien, denk ik."

Periode

Vooruit kijken doet Van den Noort alleen op de korte termijn.

"Komende zondag krijgen we de eerste test voor de periode tegen Terheiden. Die moeten we zien te pakken", besluit de scherpschutter.


Nico van Es