• Sinterklaas komt in Nieuwendijk 's avond aan.
• Sinterklaas komt in Nieuwendijk 's avond aan.

Sint komt ook weer naar Altena

altena • Stichting Sint Nicolaas Intocht Nieuwendijk houdt zaterdag 18 november weer de feestelijke Sinterklaasintocht.

In het begin van de middag zullen tussen 14:00 en 16:00 uur zwarte pieten in het winkelcentrum zijn om nog wat boodschappen te doen, kinderen kunnen ook knutselen of worden geschminkt. Rond 18:30 uur komt Sinterklaas in het winkelcentrum aan, vanaf hier vertrekt een rondrit door Nieuwendijk die eindigt in dorpshuis Tavenu waar de Sint. Op vrijdagavond 24 november wordt hier vanaf 19:00 uur ook het Feest van Sinterklaas gehouden, kaartjes kosten 2,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Coop en bij eetcafé Marie.

En verder

Zaterdag 18 november vanaf 13.45 uur zal de fanfare voor de sinterklaassfeer zorgen op het Kerkplein in Hank. Vanaf 14.00 uur is er in 't Uivernest het sinterklaasfeest. In Heusden komt de pepernotenboot zaterdag 18 november om 14:00 uur de Stadshaven invaren. Burgemeester Naterop zal deze zaterdag om 14:30 uur Sinterklaas ontvangen op de steiger van de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg. In d'Alburcht zal vervolgens feest worden gevierd. Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas rond 16:30 uur aanmeren in de Historische Haven van Woudrichem. In Woudrichem zijn in de weken naar 5 december toe nog diverse activiteiten.

Op zaterdag 25 november komen Sint en zijn Pieten om 14:00 uur aan in de haven van Genderen. Aansluitend is er bingo en Pietendisco in 't Dorpshuis. Diezelfde zaterdag brengt Sinterklaas een bezoek aan Almkerk. Als alles volgens plan verloopt, zal hij rond 15:30 uur bij 't Verlaat aan moeten komen.