donderdag 9 november

Bijbel Open Avond
20:00 uur, Werkendam, hervormd jeugdgebouw. Br. Jacques Brunt zal de Bijbel openen en de studie in de brief van Paulus aan de gemeente van Efeze vervolgen met hoofdstuk 2:11-3:13.

Toerustingsavond Wijk en Aalburg
20:00 uur, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Tweede avond dat evangelist Jan van Dooijeweert komt. Hij zal het onderwerp 'Heiliging' bespreken. Zaal open om 19.30 uur. Koffie, thee, fris en koek gratis. Er is een collecte aan de uitgang.

vrijdag 10 november

Carnavalsfeest ouderen
14:00, Hank, 't Uivernest. 44 jaar Kunsterooiers. Feest voor ouderen en gehandicapten. Met o.a. onthulling van het Kunsterooiersmonument, installatie van de nostalgische Raad van 11, optreden van Peter Dons en diashow met oude foto's van Stichting Archiefkring. Presenatie: Teun Aarden.

Herfstfair
16:00-20:00, Woudrichem, Martinuskerk. De hervormde gemeente van Woudrichem organiseert in en rond de Martinuskerk de jaarlijkse herfstfair. De opbrengst is bestemd voor het onderhoudsfonds van de kerk.

Rikken
20:00 uur, Eethen, kantine GDC. Rikken in de kantine GDC. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Gezellige bingoavond in de kantine van NOAD'32.

zaterdag 11 november

44 jaar Knusterooiers
19:00, Hank, café De Phoenix. Receptie en feestavond ter ere van 44-jarig jubileum carnavalsvereniging. Met o.a. installatie van de Prins en zijn Gevolg, optredens van Jolanda van Strien, Sjaak & Huib, showdweilband Asjemenou en Westerstorm. Presenatie: Teun Aarden.

Carnaval Jongeren
19:30, Hank, 't Uivernest. 44 jaar Knusterooiers. Jongerenfeest met o.a. installatie van de jeugdraad, optreden van Danny alias rapper Flinke Jongen en de dj's Jordy en Bendjor.

Praiseavond
20:00 uur, Andel, De Koningshof. Praiseavond van jongeren van de hervormde kerk, gereformeerde kerk en vrij evangelische gemeente uit Andel. Inloop vanaf 19:30 uur.

Muzikale avond
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. Gezellige muzikale avond. Accordeonvereniging Altena Musica o.l.v Ilse Roskam heeft de Bieswald Ländler Musikanten o.l.v Marcel van der Stelt uitgenodigd. En samen met het duo Paul en Ilse maken zij er een leuke avond van. In de pauze worden er lootjes verkocht, waar mooie prijzen mee zijn te winnen. Toegang is gratis.

Tienerfriendsavond
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Weer een tienerfriendsavond aan boord van de Friendship. Een tienerfriendsavond is voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar en zit vol leuke spellen, spetterende activiteiten en spannende opdrachten. Daarnaast gaan we zoals gebruikelijk met een thema uit de bijbel aan de slag.

zondag 12 november

Gezinsdienst
10:00, Sleeuwijk, oude kerkje. De hervormde gemeente Ichthus in Sleeuwijk houdt een gezinsdienst. De dienst zal worden geleid door ds. E. G. de Kruijf uit Capelle a/d IJssel. Muzikale medewerking zal worden verleend door eigen gemeenteleden. Thema van de dienst is 'Uw Koninkrijk kome'.

Vaarwandeltocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Vaarwandeltocht door de Biesbosch, onder leiding van een gids. Reserveren: 0162-403666 of www.fluisterboot.com.

Knusterooiers Afterparty
15:00, Hank, VissersHang. 44 jaar Kunsterooiers. M.m.v. dweilband De Zwervers en Jeroen van Zeilst.

Jeugddienst
18:00, Woudrichem, hervormde kerk. Jeugddienst, waarbij Gerald Troost zal spreken over het thema 'Sterk in God spreken'.

Jongerendienst
18:00, Andel, hervormde kerk. Jongerendienst met als thema 'Leden en Maten, lichaamsdelen in Gods koninkrijk'. Voorganger is ds. Van Campen uit Poederoijen.

Themadienst over Luther
18:00, Werkendam, Maranathakerk. Themadienst over Maarten Luther. Voorganger is ds. Maathuis.

Jeugddienst
18:30, Genderen, hervormde kerk. Jeugddienst met als thema '24/7 christen'. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Think Twice. Dominee L. de Haan zal deze dienst voorgaan.

maandag 13 november

Vrouwen van Nu
19:00, Meeuwen, dorpshuis. Afdelingsavond van de Vrouwe van Nu. Spreekster Anja Rood geeft een lezing over wat voeding met ons lichaam doet.

dinsdag 14 november

Repair Café
09.30-11.30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Stichting De Vleet samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen.

Spannende lezing
10:00 uur, Heusden, Senioren Sociëteit. Nico van der Poel komt naar Heusden om de leden van de 50+ Sociëteit van Senioren Heusden te vertellen over de strijd in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea en zijn missie 'De veteraan vertelt'.

'Zeeland heeft van alles wat'
14:30, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Contactmiddag van PCOB Aalburg. Simon van der Burg uit Den Haag geeft daarbij een lezing over 'Zeeland heeft van alles wat'. Vanaf 14:00 uur is de zaal open en staan koffie en thee. Toegang is gratis.

Rikken
19:30, Meeuwen, dorpshuis. Rikken in het dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:00 uur.

Lezing
20:00 uur, Rijswijk, Het Brabantse Land. Aart Bijl verzorgt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over het reizigersvervoer over het water in de periode 1825-1935. Hij schreef daar onlangs een boek over met als titel 'Gorinchem, knooppunt in het reizigersvervoer over water, stoombootdiensten en hun concurrenten.' Voor niet- leden bedraagt de entree vier euro.

woensdag 15 november

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren.

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Bingomiddag van Stichting De Vleet. Kosten: 3 euro voor vier rondes incl. koffie/thee.

Bad Moms 2 Prosecco Première
20:00, Almkerk, Hollywoud. Prosecco Première met de hilarische vrouwenfilm 'Bad Moms 2'. Tijdens de Prosecco Première betaal je op vertoon van je toegangsbewijs 1,50 euro voor een glas Prosecco of een schaaltje chocoladezoetigheden. Meer informatie: www.hollywoud.nl of 0183-307286.

donderdag 16 november

Vogelshow
19:30-22:30, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Christelijke politiek anno 2017
20:00 uur, Wijk en Aalburg, Rehoboth-gebouw. Bijbels genormeerde politiek. Kan dat nog in 2017? De voorzitter van de landelijk SGP Maarten Van Leeuwen spreekt hierover. De avond begint om 20:00 uur en de deur is open vanaf 19:45 uur.

vrijdag 17 november

Kaasproeverij
09.00-21.00 uur, Genderen, kaasboerderij De Lange Hoeve. Grote (kaas-)proeverij tijdens de kerstshow. Wel graag vooraf aanmelden: info@delangehoeve.nl.

Open dag Van der Schans Machinebouw
14:00-20:00, Giessen, Industrieweg 2K. Van der Schans Machinebouw houdt een open dag waarop de nieuwe doseermachine wordt gepresenteerd. Bezoekers ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje uitleg over de nieuwe machine en de andere producten van Van der Schans. Info: www.schansmachinebouw.nl.

Vogelshow
14:00-22:00, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Rikken in de kantine van NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Heleen van Royen
20:30 uur, Woudrichem, De Teerkamer. Het 25-jarig Woerkums Literair Café vervolgt zijn programma met de documentaire 'Het doet zo zeer' van schrijfster Heleen van Royen, vrijdag 17 november, 20.30 uur in de Teerkamer. Ze debuteerde in 2000 met 'De gelukkige huisvrouw' waarin de zelfdoding van haar vader een grote rol speelt. Het boek leidde tot vele vertalingen, een toneelstuk, en een film met Carice van Houten. Meer succesromans volgden: 'Godin van de jacht', 'De ontsnapping', 'De mannentester'. Heleen van Royen laat haar andere kant zien in de documentaire 'Het doet zo zeer', een portret van haar moeder met beginnende dementie. De film duurt anderhalf uur waarna de bezoekers vragen kunnen stellen. Voor mantelzorgers en personeel van verpleeghuizen een aanrader. Entree: 15 euro.

zaterdag 18 november

Verkoping
09:30-14.30, Wijk en Aalburg, gereformeerde gemeente. Zendingskrans Op Hoop van Zegen houdt haar jaarlijkse verkoping ten bate van zending en evangelisatie in de zalen van de gereformeerde gemeente, Polstraat 6 in Wijk en Aalburg.

Kaasproeverij
10:00-15:00, Genderen, kaasboerderij De Lange Hoeve. Grote (kaas-)proeverij tijdens de kerstshow. Wel graag vooraf aanmelden: info@delangehoeve.nl.

Winterfair met kledingbeurs
10:00-17:00, Rijswijk, hervormde kerk. Jaarlijkse winterfair met dit keer een kledingbeurs boven in de kerk.

Vogelshow
10:00-21:00, Werkendam, De Burcht. 54e editie van de vogelshow van vogelvereniging De Biesboschzanger. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met veel soorten vogels en het rad van avontuur. Toegang is gratis.

Sinterklaas in Hank
13:45, Hank, Kerkplein. Sinterklaas komt aan in Hank. Vanaf 13.45 uur zal de fanfare voor de sinterklaassfeer zorgen op het Kerkplein hier mogen alle kinderen zich verzamelen. Vanaf 14.00 uur is er in 't Uivernest het sinterklaasfeest tot ongeveer 16.00 uur. Het sinterklaasfeest is voor iedereen toegankelijk er hoeven geen kaartjes voor gekocht te worden.

Sinterklaas in Heusden
14:00, Heusden, Stadshaven. Sinterklaas komt aan in Heusden. Vanaf 13:30 uur zal DJ Theo zorgen voor de sfeer die altijd zo kenmerkend is voor de intocht in het vestingstadje.

Sint in Wijk en Aalburg
14:30, Wijk en Aalburg, Wijkse Bol. Sinterklaas komt aan in Wijk en Aalburg. Burgemeester Fons Naterop zal hem verwelkomen.

Speciaalbierfestival
15.00 uur, Werkendam, Fort Altena. Tot 23.00 uur Speciaalbierfestijn op Fort Altena. Acht verschillende brouwerijen, uit de streek en iets daarbuiten, presenteren met grote trots hun lekkerste bieren; met klinkende namen zoals Wourkumse Blonde, Wosterhout's Snollebolleke, Nachtzuster en Dukes Amber. Kaartjes kosten 5 euro per persoon per dag, inclusief 2,50 glashuur. Ook op zondag.

Sinterklaas in Woudrichem
16:30, Woudrichem, historische haven. Sinterklaas zal aanmeren in de historische haven van Woudrichem.