Beatrixziekenhuis weer op nummer 1

gorinchem • Het Beatrixziekenhuis mag zich voor de tweede achtereenvolgende keer een jaar lang het beste ziekenhuis van Nederland noemen volgens de AD Ziekenhuis Top 100. De toonaangevende, landelijke ranglijst, kwam vrijdag uit.

"Een enorm compliment voor onze mensen. We bedanken iedereen hartelijk voor de goede zorg die zij onze patiënten dagelijks verlenen." Aan het woord is Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis. "We zijn supertrots op deze prestatie van medisch specialisten, verpleegkundigen, andere zorgverleners en ondersteunend personeel. Samenwerking is het sleutelwoord. Samenwerking tussen zorgprofessionals in ons ziekenhuis onderling. Plezierige samenwerking in de hele zorgketen. Dit hebben we ook te danken aan het vertrouwen van onze patiënten en de goede samenwerking met huisartsen en onze andere partners in de regio. De afgelopen jaren hebben we samen met huisartsen en verzekeraar VGZ stevig ingezet op zinnige zorg in het programma 'Kwaliteit Als Medicijn'. Daarmee zijn we een voorbeeld voor de rest van Nederland. Vanuit tientallen kwaliteitsinitiatieven zorgen we dat onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek en op het juiste moment krijgen. Daardoor worden patiënten niet alleen beter, sneller en dichtbij geholpen, het is vaak ook nog goedkoper. En kwaliteit voor de patiënt en betaalbaarheid zijn wel de onderwerpen waar het momenteel om draait in de zorg."

"Voor de tweede keer nummer 1, dat bevestigt dat we op de goede weg zijn", vindt Michiel van Roozendaal, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep. "Ook is het goed nieuws voor onze patiënten. Op alle fronten werken we continu aan verbetering van onze zorgverlening. Niet enkel op papier, maar vooral dagelijks tijdens het verlenen van patiëntenzorg."