PA: 'Onbevredigende antwoorden'

wijk en aalburg • Het Aalburgse college voelt niets voor een koerswijziging voor wat betreft de plannen die het heeft met d'Alburcht.

"Wij adviseren u om deze weg te volgen", aldus wethouder Pim Bouman, die vorige week dinsdagavond de honneurs waarnam namens de afwezige portefeuillehouder Arie van Loon. Bouman reageerde op vragen van Kees de Waal. Volgens de fractievoorzitter van Progressief Altena staat het college nauwelijks stil bij de maatschappelijke impact van de plannen voor d'Alburcht en hebben zowel de politiek als de samenleving hierover amper debat kunnen voeren en geen alternatieven kunnen aandragen. Bouman weerlegde dat. "U bent als raad al eerder geïnformeerd over deze plannen en niet pas bij de presentatie van de begroting", hield hij De Waal voor. Daarnaast voert het college volgens de wethouder veelvuldig overleg met alle betrokken partijen. "En dat zijn constructieve overleggen." Bouman noemde de plannen bovendien 'zorgvuldig voorbereid' en wees De Waal behandeling van de begroting deze maand, waarbij theoretisch gezien het plan nog verworpen kan worden. "U bent als raad uiteindelijk de baas."

De Waal kondigde aan op een later moment inderdaad op het onderwerp terug te komen. "De antwoorden van de wethouder nu zijn zeer onbevredigend."