Aalburgse BAB houdt op te bestaan

wijk en aalburg • Met ingang van 1 januari 2019 stopt de Aalburgse BAB te bestaan. Dat is tijdens de laatste ledenvergadering, toen uitgebreid gesproken is over de toekomst van de BAB binnen de nieuwe gemeente Altena, besloten. "Zelfstandig verdergaan in de nieuwe gemeente is niet realistisch, daar de BAB opgericht is als een Aalburgse partij", laat de partij in een persbericht weten.

De BAB, dat staat voor Belangenbehartiging Aalburgse Burgers, is ontstaan in december 1989 en maakt al ruim 27 jaar deel uit van het Aalburgse gemeentebestuur. Van de 27 jaar dat de BAB in het gemeentebestuur van Aalburg aanwezig is, heeft de partij ruim negentien jaar deel uitgemaakt van het college met een wethouder.


Politie waarschuwt voor babbeltrucs

regio • De politie waarschuwt voor babbeltrucs. Beroving door een 'babbeltruc' komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij mensen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Of ze spreken voorbijgangers op straat aan, of in de supermarkt. Vervolgens stelen de dieven geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging of geweld. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. "Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen", benadrukt de politie. "De daders gebruiken allerlei soorten smoezen om aan uw geld of bezittingen te komen. Ze kunnen er heel betrouwbaar of aardig uitzien. Van deftige mannen in pakken tot moeders met schattige kindertjes. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. Trap er niet in en volg onderstaande adviezen op."

Mensen die de situatie niet vertrouwen of bij wie de persoon nog aanwezig of in de buurt is kunnen bellen met 112. Is de persoon verdwenen, bel dan 0900-8844. Meer tips en informatie is terug te vinden via de website van de politie.

q www.politie.nl