• Bakker Arthur van Horssen in de bakkerij in Nederhemert.
• Bakker Arthur van Horssen in de bakkerij in Nederhemert. Foto: Lya Cattel

Nieuwe bakker in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • Bakker Arthur van Horssen opent donderdag 2 november een nieuwe winkel aan de Markt in Wijk en Aalburg.

Het is zijn eerste winkel in het Land van Heusden & Altena, maar Van Horssen is beslist geen nieuwkomer in de bakkerswereld. Twintig jaar geleden startte hij zijn bakkerij met winkel in Aalst, in de Bommelerwaard. Vijf jaar geleden opende hij een tweede winkel in Zaltbommel. En nu komt daar dus de winkel in Wijk en Aalburg bij.

"Het is een mooie locatie", vindt de 43-jarige Arthur, die het bedrijf runt samen met zijn vrouw Els. "De Kruidvat, de Hema en EMTÉ zijn echte publiekstrekkers, vanuit de hele regio komen mensen hier naar toe voor hun boodschappen. Daar past een warme bakker heel goed bij." Een van de bekende gezichten in de nieuwe winkel van Van Horssen is Albert de Koning, hij zal er de verse appelflappen, speculaas, saucijzenbroodjes en pepernoten bakken. Veel mensen in Wijk en Aalburg kennen hem, omdat hij er jarenlang als bakker heeft gewerkt.

De broden en banket worden elke dag vers aangeleverd vanuit de gloednieuwe bakkerij van Van Horssen in Nederhemert. Die is in de eerste week van juli geopend, omdat de bakkerij in Aalst te klein was geworden. "We zijn ontzettend blij met de nieuwe bakkerij", vertelt Van Horssen. "We kunnen nu maximaal produceren. In Aalst hadden we één oven, hier staan er drie. En we zij van twee naar vier rijskasten gegaan. Het betekent dat we nu nog beter op pieken kunnen inspelen." Van Horssen benadrukt dat ondanks de technische vooruitgang in Nederhemert, alle producten ambachtelijk gemaakt blijven. "Het is hier geen fabriek, we hebben alleen de 'domme' dingen geautomatiseerd", legt hij uit. "De machines doen bijvoorbeeld het kneedwerk. Maar alleen de bakker zelf beslist hoeveel water er bij gaat, hoe lang het deeg moet rijzen en hoe lang iets gebakken gaat worden. Ook bewaken we zelf natuurlijk de kwaliteit van de grondstoffen, die is heel belangrijk. Alleen zo kunnen we een eerlijk product leveren, voor een eerlijke prijs."

Tijdens de openingsdagen op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 november krijgen alle klanten in Wijk en Aalburg iets lekkers cadeau. Ook voor de kinderen is er een extraatje. Verder kan iedereen de komende tijd rekenen op mooie openingsaanbiedingen. Voor zijn 20-jarig jubileum als warme bakker heeft Arthur een bijzonder evenement georganiseerd. Hij is al jaren groot fan van het Urker Mannenkoor Hallelujah en heeft het koor uitgenodigd om op 20 januari te komen zingen in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Klanten kunnen in de winkel sparen voor een entreekaartje, maar ze kunnen natuurlijk ook zelf een toegangsbewijs kopen. De opbrengst is voor de Voedselbank Bommelerwaard.