Afbeelding

FOTOREPORTAGE ALTENA ROND

regio • Vriendinnengroep de Pink Ladies legde speciaal voor Het Kontakt haar wandeltocht tijdens Altena Rond vast met foto's.

Het Werkendamse vijftal heeft, net als alle andere deelnemers aan de 17 kilometer lange wandeling voor Pink Ribbon, een mooie zaterdag achter de rug, vertelt Conny Paans, die samen met Carla Goes, Mirjam Schmidt, Maja de Keijzer en Mirjam Koek de Pink Ladies vormt. "Het was een hele happening, superdruk en erg gezellig", zegt ze. "We hadden natuurlijk ook prachtig weer, dan loopt het helemaal lekker. Het was een goede eerste editie, wat mij betreft."

Ook over de route is Conny erg te spreken. "Er was een mooie wandeling uitgezet, o.a. langs Iris' Vlinderpad en door de vesting van Woudrichem. Ook was er het Pad der Spreuken, erg leuk. Sommige van die spreuken waren tegeltjeswijsheden, maar anderen waren weer inspirerend." En dan is daar natuurlijk nog het fantastische eindbedrag van ruim 72.000 euro. "Er was een vertegenwoordiger van Pink Ribbon aanwezig en die was helemaal overdonderd door de grootte van dit bedrag", zegt Conny lachend. De organisatie kijkt eveneens terug op een geslaagd evenement, laat Gert-Jan Rouvoet weten. "Met de wandeling van Altena Rond kregen de deelnemers de kans om echt iets te doen tegen borstkanker en geven ze Pink Ribbon wapens in handen om tegen deze ziekte te strijden. Voor veel deelnemers was de wandeling een therapie en uitlaatklep", constateerde hij. Terug op Fort Altena werden de 500 deelnemers als helden binnengehaald, beschrijf Rouvoet verder. "Er was blijdschap en trots voor het leveren van deze prestatie. Er was een lach en er waren tranen. Tranen van verdriet en tranen van blijdschap. De Herriemeuzikken waren er met muziek om de deelnemers op de laatste meters van de wandeling naar de finish te begeleiden en Han van den Akker stond bij de finish om ze feliciteren." Uiteindelijk gaat dus 72.403 euro naar Pink Ribbon. "Maar de donatieknop op de website blijft voorlopig nog openstaan", benadrukt Rouvoet.


q www.altenarond.nl