1203 keer getekend voor beweegtuin

sleeuwijk • De afgelopen weken hebben 1203 mensen een handtekening gezet voor de komst van een beweegtuin in Sleeuwijk. Dat laat initiatiefneemster Ellie Verreijt weten.

De Sleeuwijkse heeft inmiddels geschreven naar het college van Burgemeester en Wethouders dat ze een aanzienlijke hoeveelheid handtekeningen heeft verzameld. "En nu maar afwachten." Net voor de zomer stelde het college van burgemeester en wethouders voor om in Sleeuwijk, in plaats van een skateparkje een beweegtuin aan te leggen. Het college vroeg de raad om budget om een beweegtuin aan te leggen in het park dat grenst aan de brede school De Esdoorn.

Dat verzoek werd echter niet gehonoreerd. Er werd zelfs een amendement ingediend door SGP, CDA, ChristenUnie en Progressief Altena. Dat amendement hield in dat er niet op voorhand geld gelabeld werd voor beweegtuinen met als motivatie 'dat de behoefte aan beweegtuinen onvoldoende duidelijk is'.

Nadat de diverse Werkendamse fracties hoorden van de petitie voor de Sleeuwijkse beweegtuin, hebben zij laten weten het onderwerp, bij voldoende animo onder de bevolking, nog eens tegen het licht te willen houden. Ellie hoopt dan ook dat de ruim 1200 ingezamelde handtekeningen een duidelijk signaal zullen zijn.