Politie denkt aan brandstichting bij 'Willem'

wijk en aalburg • De politie gaat ervan uit dat de brand in het bestelbusje op het terrein van het Willem van Oranje College is aangestoken.

"Er is een onderzoek gestart, waarbij we ook de hulp vragen van omwonenden om zich te melden met informatie of camerabeelden", laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.

De brandweer moest vorige week dinsdagnacht rond 3.25 uur uitrukken naar de middelbare school in Wijk en Aalburg en had de brand snel geblust. De cabine van het busje bleek behoorlijk beschadigd. De politie verrichte woensdag buurtonderzoek en wilde eventuele camerabeelden bekijken, aangezien er sprake is van een persoon die bij de brand is weggerend, zo meldde de wijkagent na het incident via Twitter.

Mogelijk ingebroken

"Het lijkt erop dat er ook mogelijk in het voertuig is ingebroken", liet een woordvoerder van de politie vorige week al weten. "Het is nog onduidelijk hoe en wat er precies is gebeurd en we hopen dat een gesprek met de eigenaar duidelijkheid geeft." Het bestelbusje staat op naam van het Willem van Oranje College, maar het is Geerhard Gijben die er dagelijks mee werkt. Als facilitair coördinator rijdt hij tussen de vijf locaties van de middelbare school. "Mijn werk kan ik vandaag gewoon doen, hoor. Maar m'n bezoekjes moet ik even uitstellen", zei Gijben vorige week woensdag in een reactie.

Koffiedik kijken

Wat betreft de oorzaak van de brand houdt hij een flinke slag om de arm. "Nu is dat koffiedik kijken. De auto is mee voor onderzoek, dus ik wacht het technisch rapport gewoon af."

Of de bewakingsbeelden van de school iets op gaan leveren, durft hij niet te zeggen.

"Het licht aan de achterzijde van het gebouw is niet goed. Misschien hebben de camera's van de omliggende bedrijven iets opgeslagen."


Tom Oostra